Arrenca un cicle de quatre xerrades sobre economia social i feminista

Les sessions, organitzades per la Xarxa de Centres Cívics i l'Ateneu Cooperatiu, es faran al Centre Cívic Nord els dies 11 i 25 de febrer i 10 i 25 de març

Societat, Economia

La Xarxa de Centres Cívics i l'Ateneu Cooperatiu organitzen quatre xerrades d'economia social i feminista
La Xarxa de Centres Cívics i l'Ateneu Cooperatiu organitzen quatre xerrades d'economia social i feminista

La Xarxa de Centres Cívics ha programat el cicle de xerrades de temàtica social i econòmica Una altra mirada a... , amb quatre sessions entre febrer i març organitzades conjuntament amb l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. 

La primera, el dimarts 11 de febrer, abordarà la gestió econòmica i fiscal de les associacions. Membres de la cooperativa Facto Assessors donaran informació sobre comptabilitat bàsica, obligacions tributàries, accés a les subvencions públiques... adreçada als membres d'entitats i associacions que les vulguin gestionar correctament.

La segona xerrada, el dimarts 25 de febrer, girarà a l'entorn de l'economia social i solidària. Arnau Galí, tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del VO, parlarà de com funcionen les cooperatives i de quins tipus n'hi ha, principis que les guien i com s'organitzen aquestes societats econòmiques basades en els drets, les necessitats i les inquietuds de les persones.

La tercera, el dimarts 10 de març, amb el títol Economia feminista per bastir vides dignes, abordarà com es pot treballar per una nova cultura feminista que transformi les relacions de poder. Nicola Duran, tècnica de l’Ateneu Cooperatiu del VO, parlarà de la infravaloració que pateixen les tasques més essencials per al manteniment de la vida humana –que sovint fan les dones– i les  seves implicacions socials, econòmiques, psicològiques i simbòliques. L'objectiu és generar un espai per compartir, reflexionar i extreure aprenentatges per aplicar-los a les nostres organitzacions i entitats.

En la darrera xerrada, el dimecres 25 de març i organitzada conjuntament amb el Gra, es parlarà de les alternatives a l'accés a l'habitatge, en un moment en què fenòmens com l'habitatge entès com a bé d’inversió, l’especulació immobiliària, els desnonaments... són a l'ordre del dia. Membres de l'Oficina d'Habitatge de Granollers, la cooperativa Omplim els Buits, la cooperativa d'arquitectura Argbag i MULA, Masoveria Urbana per la Llar Alternativa, donaran a conèixer opcions per accedir a un habitatge digne, opcions que prioritzen el benestar de les persones davant dels interessos econòmics.

Totes les activitats es faran al Centre Cívic Nord, de 18.30 a 20.30 h. Són gratuïtes, si bé cal fer inscripció prèvia al web www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions o anar personalment a qualsevol centre cívic fins a una setmana abans de l'activitat.

Edicions locals