Treball conjunt de Pimec i CCOO per dinamitzar l'economia de la comarca

Les dues organittzacions han tractat, entre d'altres, el foment de l'FP, la mobilitat i accions de suport als principals sectors productius

Economia

Joan Carles Basi, Emília Macias, Daniel Boil i Gonzalo Plata
Joan Carles Basi, Emília Macias, Daniel Boil i Gonzalo Plata

Pimec Vallès Oriental i la Unió Intercomarcal de CCOO han renovat el seu acord de col·laboració institucional amb l'objectiu de "vetllar pel benestar social de la comarca i alhora millorar-ne el desenvolupament econòmic". En una trobada aquesta setmana, les dues organitzacions han posat a debat dos factors clau en la vertebració de l’economia catalana: la transformació de l’economia i l’evolució del mercat de treball.

En la trobada s’han repassat temes d’actualitat comarcal, com les xifres d’atur i ocupació; la recent certificació de qualitat de tres polígons industrials de Granollers (ciutat pionera a l’Estat i a Catalunya en aquesta iniciativa, que millorarà la captació de noves inversions); l'evolució de la taula de concertació territorial Vallès Oriental Avança, i accions de suport als principals sectors productius.

Segons les dues entitats, el Vallès Oriental disposa d’indicadors destacats que fan que la comarca pugui ser un pol d’oportunitats d’inversió, ocupació i estratègia territorial. Per això "es necessiten inversions de millora en les escoles actuals d’FP, adaptar els cicles formatius a la realitat empresarial i promoure l’acreditació de competències per donar a l’FP el paper destacat que necessita el teixit industrial i, alhora, es generin llocs d’ocupació qualificats, ben retribuïts i estables".

Un altre aspecte que s'ha tractat és la mobilitat vinculada a les infraestructures. "Cal una reestructuració en profunditat per millorar l’accessibilitat sostenible i comunicada amb l’àrea metropolitana de Barcelona, autèntic motor de desenvolupament econòmic provincial", apunten.

A partir d'ara, les delegacions comarcals de Pimec i CCOO establiran reunions de treball conjuntes amb les seves organitzacions per tal de consensuar propostes de dinamització econòmica, ocupació, formació professional i mobilitat entre d'altres.

A la trobada hi han participat el president de Pimec Vallès Oriental, Daniel Boil; el secretari comarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, Gonzalo Plata; la coordinadora de l’àrea socioeconòmica de CCOO, Emília Macias, i el delegat territorial de Pimec Vallès Oriental, Joan Carles Basi.

Edicions locals