FEMvallès reclama ‘reconeixement, recursos i inversions’ a la perifèria de Barcelona

L'entitat discrepa que sigui l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) qui dirigeixi la regió

Economia

FEMvallès reclama ‘reconeixement, recursos i inversions’ a la perifèria de Barcelona
FEMvallès reclama ‘reconeixement, recursos i inversions’ a la perifèria de Barcelona

L’entitat FEMvallès, promoguda per Cecot, Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris (UEI) i Via Vallès, amb l’adhesió d’una vintena d’agents econòmics més de les dues comarques, s’ha afegit al debat sobre la governació territorial encetada la setmana passada per la federació de Barcelona del PSC, que proposava l’ampliació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al Vallès Oriental, l’Occidental i el Maresme.

FEMvallès celebra que s’obri aquest debat, “tal com reclamen organitzacions socials, econòmiques i cíviques de la perifèria de la regió metropolitana”, però discrepa que sigui l’AMB qui dirigeixi la regió.

En aquest sentit, l’entitat proposa un planejament regional “com el de París i Londres, on els territoris externs a la capital compten amb reconeixement i competències que els permetrien un sòlid desenvolupament i la millora de l’equilibri territorial”.

La plataforma considera que “cal una visió integral de la regió, que resolgui els greus problemes de la perifèria metropolitana com el Vallès, el Maresme o la part alta del Baix Llobregat”, i, per fer-ho, reclama “un necessari reconeixement de la perifèria com a part important de la regió, així com la destinació de recursos i inversions per al seu desenvolupament”.

Antoni Abad, president de FEMvallès afirma que “de la mateixa manera que s’ha dit que Catalunya no existiria sense Barcelona, perquè seríem com la Provença, tampoc Barcelona no seria gaire més que Marsella sense Catalunya”. “Cal una visió integral del territori que asseguri l’equilibri territorial i el desenvolupament de la regió metropolitana”, assegura.

Edicions locals