La CUP crearà un cens d'establiments de Mollet on puguin accedir els gossos

La formació engega la iniciativa Mollet Dog Friendly, una campanya de tolerància envers aquests animals a comerços i serveis

Societat

La CUP crearà un cens d'establiments de Mollet on puguin accedir els gossos
La CUP crearà un cens d'establiments de Mollet on puguin accedir els gossos

La CUP Mollet ha posat en marxa aquesta setmana una campanya per potenciar una major tolerància d’accés a comerços i serveis de la ciutat a les persones que vagin acompanyades pels seus gossos.

La campanya Mollet Dog Friendly s’emmarca en el desplegament del programa de drets animals amb què la candidatura independentista es va presentar a les darreres eleccions municipals.

En aquest sentit, Marc Compte, membre de la CUP Mollet, ha lamentat que “sigui realment una odissea a la ciutat, realitzar les tasques més quotidianes si t’acompanya el teu gos” i ha assenyalat que la campanya “serà útil per avançar cap a una ciutat més amiga dels animals, que els tingui més en compte, adapti el seu entorn, serveis i característiques, atengui el seu benestar i el de les persones que hi conviuen, puntualment o regularment.”

La primera fase de la campanya consistirà en el lliurament de més de 2.000 adhesius als comerços i serveis de la ciutat que serviran per identificar-los com a espais on les mascotes són benvingudes, i amb l’elaboració d’un cens participatiu dels espais Dog friendly a la ciutat.

"Es tracta d’avançar tant en la tinença responsable d’animals domèstics com en obrir nous espais de tolerància que evitin que repeteixin les lamentables imatges de gossos lligats a les portes de comerços perquè no són admesos”, apunta Compte.

La CUP Mollet ha fet una crida als diferents col·lectius i entitats de la ciutat relacionades amb la protecció i els drets dels animals “a participar i ser agents actius de la campanya” i ha posat a la seva disposició la informació i el material de difusió disponible. També ha recordat que “els comerços i serveis de la ciutat que vulguin formar-ne part del cens d’establiments amics dels animals poden recollir l’adhesiu identificatiu al Casal Popular El Tabaran o bé adreçant-se al correu [email protected].

Edicions locals