Un centenar de dones es manifesten contra les violacions i els feminicidis

"Un violador en tu camino" va ser el protagonista de diumenge per protestar la violència sexual envers les dones

Societat

Un centenar de dones es manifesten contra les violacions
Un centenar de dones es manifesten contra les violacions | Víctor León

Més de 150 dones van omplir diumenge la plaça Prat de la Riba per interpretar la cançó Un violador en tu camino, que s'ha fet viral a les xarxes en els darrers mesos. Es tracta d'una performance participativa de protesta que va ser creada pel col·lectiu feminista xilè Lastesis per denunciar els abusos i la violència sexual que pateixen les dones.

Des de fa unes setmanes és viral a les xarxes la protesta d'un col·lectiu de dones de Xile, anomenat Lastesis, contra les violacions i la violència sexual que pateixen les dones. Es tracta d'una performance participativa que interpreta la cançó Un violador en tu camino, coreografia que s'ha reproduït a diferents indrets del món i s'ha convertit en una cançó de protesta feminista d'àmbit mundial.

Diumenge diferents associacions feministes de la ciutat i persones a títol personal van sumar-se iniciativa que està recorrent el món i que, a Mollet, ha estat convocada a través del perfil de Facebook Fent i desfent. A les 11 del matí es va realitzar un assaig i posteriorment, es va executar la performance i es va llegir el manifest del 25 de novembre, el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones. També es va fer la versió en català de la cançó protesta. L'acte tenia com a objectiu conscienciar els ciutadans de la gravetat de la violència masclista i donar suport a les dones de Xile.

El col·lectiu xilè Lastesis va ser fundat per quatre dones originàries de Valparaíso, el centre de Xile, i vol denunciar els feminicidis i la impunitat dels seus autors.

 

 

 

 

 

 

Edicions locals