La Llagosta, Parets i Mollet els municipis on els pressupostos de la Generalitat destinen més inversió

El Govern destina diners a l'EDAR, a l'IES Mollet i al tercer carril de la C-17 entre Parets i Granollers

Societat

El setembre començaven els treballs on anirà el decantador
El setembre començaven els treballs on anirà el decantador | Consorci Besòs Tordera

El Govern destina a l'EDAR de la Llagosta 10,6 milions d'euros a la seva ampliació i millora. A Parets destinaran diners a les obres del tercer carril de la C-17 entre el municipi i Granollers. I, a Mollet, la seva inversió anirà destinada a la construcció d'un nou edifici de l'IES Mollet, que substitueixi a l'actual.

Una de les actuacions baixvallesanes que ha rebut un dels pessics més importants dels pressupostos de la Generalitat és l'obra d'ampliació i millora de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de la Llagosta. Per a aquesta actuació el Govern invertirà 10,6 milions d'euros.

Els treballs van començar el  mes de maig de 2019 i es preveu que puguin estar enllestits a finals d'any.  El projecte preveu construir un tercer decantador secundari a la instal·lació. L'actuació també servirà per fer possible la reducció de nutrients i garantir el manteniment i millora de l'estat ecològic de les aigües superficials, subterrànies i marines.

El projecte es troba inclòs en la vigent planificació hidrològica catalana (període 2016-2021). El Consorci Besòs Tordera s'encarrega de l’execució de les obres i serà el titular de la infraestructura.

Els recursos per a la C-17 es distribueixen en els propers quatre exercicis

Una de les principals inversions al Baix Vallès seran les obres del tercer carril de la C-17 entre Parets i Granollers en sentit sud. Per a aquest any, el Govern, que està a punt d'adjudicar el contracte, ha previst una partida de 2,8 milions. L'obra té un pressupost total de 12,1 euros, dels quals 10,9 són per a l'obra civil i 1,2, per a senyalització, abalisament i defenses. La Generalitat ha previst aquesta inversió per als anys vinents fins al 2023. Els primers treballs consistiran en el trasllat de subministraments com aigua, gas i electricitat i tindran una major afectació en el moment que es faci la caixa del tercer carril i l'accés a l'AP-7, obra que es preveu per a l'any vinent.

Primera inversió per al nou edifici de cicles formatius a l'Institut Mollet

Els comptes recullen els 6,4 milions per a la construcció d'un nou edifici a l'IES Mollet, que substitueixi l’actual, que té més de quaranta anys, i que adeqüi noves aules i tallers per als cicles formatius que s’hi ofereixen. Segons l’avantprojecte, les noves instal·lacions es construiran a l’espai de l’actual aparcament i la sala de teatre, a la part frontal de l’avinguda Burgos i a tocar del centre actual. L’edifici C, on actualment s’imparteixen aquests cicles formatius, estarà en funcionament fins que no entri en servei el nou equipament. Per al 2020 es preveu una primera fase de l'actuació, amb una partida d'uns 334.000 euros. La inversió total és pluriennal fins al 2022.

Edicions locals