La Marineta s'omple d'art juvenil amb dues exposicions

Dissabte es van inaugurar les mostres 'Relats íntims-Relats únics?' i 'Visions' al Centre Cultural molletà

Cultura

Una part de la mostra col·lectiva 'Relats íntims - Relats únics?'
Una part de la mostra col·lectiva 'Relats íntims - Relats únics?'

Sergio Carrillo

El Centre Cultural La Marineta acull des de dissabte un parell d'exposicions artístiques realitzades per joves. A la planta de dalt es podrà gaudir de Relats íntims - Relats únics? fins al 14 de març.

Es tracta d'una mostra col·lectiva que gira a l'entorn de la memòria familiar i que ha estat realitzada pels joves baixvallesans Laura Pascual i Ithan Gibla (Mollet), Oscar Moya (Parets), Pau Mondelo (la Llagosta), i Andrea Díez (Montmeló), així com per Olenka Macassi, Núria Arnal, Marta Sellarés, Patri Yegles, Clara Arbona i Emili Morreres.

Cadascun d'ells ha exposat una obra que sorgeix d'una experiència personal. "A partir d'aquí, posem en dubte que siguin experiències úniques", afirma el paretà Oscar Moya, un dels dos comissaris de l'exposició, juntament amb el llagostenc Pau Mondelo. Tots dos han estat els encarregats de seleccionar els artistes i les obres més adients.

Pel que fa als artistes, hi ha des de la Laura Pascual i la Patri Yegles, que van acabar el batxillerat l'any passat i que aquesta ha estat la seva primera oportunitat d'exposar, fins a l'Emili Morreres, el més gran de tots, amb una trentena d'anys.

I pel que fa a les obres, n'hi ha de formats ben diferents. De fet, no totes són visuals, sinó que també n'hi ha una que requereix l'audició. Precisament la de Morreres, Secrets i mentides, en què s'explica en un àudio una història sorgida de documents trobats, no tots ells de familiars, sinó fins i tot alguns de comprats. També hi ha fotografies, text, dues instal·lacions, un moble, una bandera al balcó, un pòster, il·lustracions o autoedició de fotogrames de vídeos, entre d'altres.

'Visions', d'Edmond Busquets

Dos dels dibuixos de fantasia realitzats per Busquets a 'Visions'

D'altra banda, a la planta baixa de La Marineta es pot gaudir de Visions, realitzada per Edmond Busquets –veí de Sant Cugat, però amb vincles familiars amb Mollet–. Busquets mostra mons fantàstics, de paisatges onírics i fins i tot de temes èpics i bèl·lics en els seus dibuixos fets amb tècniques molt diferents. "L'aquarel·la és predominant, mixta amb acrílic", afirma l'artista, però també ha utilitzat retoladors, grattage, gravats i fins i tot hi ha dibuixos a bolígraf.

Busquets assegura que molts dels quadres exposats reben influències literàries o cinematogràfiques, com podria ser El Corb, d'Edgar Allan Poe; El laberinto del fauno, de Guillermo del Toro; o El día de la bestia, d'Álex de la Iglesia.

L'artista explica que des de secundària va tendir al realisme, "amb obres que s'aproximaven a l'art figuratiu o amb temes paisatgístics i de la vida quotidiana". Tanmateix, darrerament ha experimentat amb la ciència-ficció i els dibuixos fantàstics.

D'altra banda, Busquets, qui actualment estudia un grau superior d'Il·lustració i un grau universitari d'Història, també es mostra molt satisfet d'aquesta primera oportunitat de fer una exposició: "Fa temps que tenia obres i treballs realitzats, i tenia la necessitat de poder mostrar la feina a un públic més ampli".

Edicions locals