'Les quatre estacions' de Vivaldi, al Celler de Carrencà

L'Orquestra Barroca de Barcelona ha escollit Martorelles com una de les seves residències musicals

Cultura

Els músics interpretaran una de les peces més populars de la història de la música a Occident
Els músics interpretaran una de les peces més populars de la història de la música a Occident | Jordi Canades

L'Orquestra Barroca de Barcelona enceta aquest febrer el programa de les residències musicals anomenat Dibuixant el barroc, i que formarà part del segon Cicle de Música Antiga de Martorelles que s'inicia aquest dissabte al Celler de Can Carrencà. El primer concert del cicle serà Les quatre estacions de Vivaldi amb Gilles Colliard al violí i a la direcció.

El repertori inclou concerts per a orquestra i amb violí solista del compositor Antonio Vivaldi.

El concert recupera quatre dels dotze concerts que Vivaldi va compondre el 1723. Cadascuna d'aquestes quatre peces tenen relació amb una estació de l'any i es basen, principalment, en un sonet.

L'espectacle es podrà gaudir a partir de les 12 h i les entrades a taquilla tenen un cost de 10 €. Les persones jubilades paguen 5 € i els menors de dotze anys tenen l'entrada gratuïta. Els propers concerts del cicle seran el 15 de març, 19 d'abril, 24 de maig i 7 de juny. Les quatre estacions de Vivaldi és un dels documents sonors més cèlebres i importants de la literatura musical occidental del planeta.

Un concert a Mollet pel 250è aniversari de Beethoven

La Capella de música Santa Maria oferirà diumenge (18 h) un concert a la Parròquia de Sant Vicenç de Mollet, en el qual hi actuarà acompanyada de l'orquestra de cambra Miquel Casas i Bell de Rubí, així com de la soprà Elena Laguna. L'activitat està emmarcada en el 250è aniversari del naixement del compositor i pianista Ludwig van Beethoven. Els assistents podran gaudir d'algunes de les obres més significatives del classicisme i romanticisme vienès del segle XIX, de compositors com Mozart, Haydn, Scubert, Brahms, Mahler i J. Strauss. El preu del concert és de 5 euros.

La Jazz Band de l'Escola Municipal, protagonista a la Sala Fiveller

Aquest dissabte, a partir de les 19.30 h, la Jazz Band de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet oferirà un concert sota el títol Hivern Jazz a la Fiveller, a la sala homònima. La Jazz Band és una formació integrada per alumnes i exalumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa dirigida pel professor de saxo de l'Escola, Josep Maria Aparicio. El concert comptarà amb un programa eclèctic amb peces que van des del jazz més pur a la música anime passant per la música balcànica.

L'agrupació compta amb una llarga trajectòria de concerts, entre els quals es troba la seva participació al Festival de Jazz de Terrassa, al Festival de Jazz de Montelimar (a França), al Balkan Music de Barcelona o al concert obert al CaixaFòrum de Barcelona.

El repertori de la formació d'escolars està format per  tota mena de música moderna, com ara el rock, salsa, swing, flamenc, funk, soul o fusió, entre altres estils. 

Edicions locals