Torna el Carnestoltes a la ciutat, amb un vermut com a novetat

El Ball del Barraló, diumenge a les 12.30 h a la plaça Prat de la Riba, donarà el tret de sortida a la programació del carnaval molletà

Cultura

| Víctor León

El rei Carnestoltes tornarà diumenge a la capital baixvallesana per encomanar molta disbauxa i felicitat entre els veïns. Concretament, sa majestat arribarà a les 12.30 h a la plaça Prat de la Riba amb tota la seva comitiva, on tindrà lloc el Ball del Barraló. Tot plegat està organitzat per l'Ajuntament de Mollet i va a càrrec de la companyia Carnamolles i de la Comissió Manyó.

De cara al Ball del Barraló, en Carnestoltes demana a tots els participants que portin barret i faldilla o mantó. En el ball també hi participarà el Manyó i els diablots del carnaval molletà. L'esdeveniment serà accessible amb llengua de signes i, si plogués, es faria al Mercat Vell.

En tot cas, la gran novetat d'enguany és el vermut del barraló, que es farà el mateix diumenge a les 13.15 h a l'avinguda Llibertat.

La Comissió Manyó

La Comissió Manyó, organitzada pel Casal Cultural, l'Esbart Dansaire i La Tramolla, així com per altres persones a títol individual, funciona des del 2017 com a espai de coordinació d’entitats i persones responsables d’elements d’arrel tradicional existents al carnaval molletà "amb l’objectiu de dinamitzar-los i enfortir-los per mitjà de la creació, la recreació i la introducció d’antics elements del carnaval molletà". Des de la Comissió també apunten que les accions que porten a terme "pretenen ser un element més dins del carnaval molletà que serveixin de model del que podrien ser elements propis d’un carnaval menys mercantilitzat i un carnaval per ser viscut més que per ser vist".

A les escoles i al Casal Cultural

Durant la pròxima setmana, a més, el Carnestoltes voltarà per les escoles molletanes portant la gresca i la xerinola als alumnes de la ciutat. I tornarà a passar per tots els centres educatius acompanyat d'en Pep Callau i Els Pepsicolen.

D'altra banda, sa majestat també visitarà el Casal Cultural de Mollet. Serà dijous gras, en què el casal també organitza un concurs de truites i disfresses, i un tastet de botifarres per als socis a partir de les 17 h.

Edicions locals