La multinacional japonesa Towa Pharmaceutical completa l'adquisició d'Esteve a Martorelles

L'operació s'ha tancat per un import total de 329 milions d'euros

Economia

La multinacional japonesa Towa Pharmaceutical completa la compra d'Esteve a Martorelles
La multinacional japonesa Towa Pharmaceutical completa la compra d'Esteve a Martorelles

La multinacional japonesa Towa Pharmaceutical ja és la propietària de Pensa Investments, la divisió de genèrics que la farmacèutica Esteve té a Martorelles. L'acord entre les companyies es va tancar definitivament a finals de gener d'enguany. El valor de l'operació de compra ha estat de 329 milions d'euros.
 

L'anunci de l'adquisició de Pensa Investments es donava a conèixer a finals de desembre del 2019. Amb la compra de Pensa, Towa pot subministrar medicaments genèrics a pacients no només del Japó, sinó també a la resta del món, a través de la plataforma productiva especialitzada a Espanya de Pensa i de la seva xarxa de filials a Europa i als Estats Units.

"El nostre objectiu és construir una estructura global sòlida respectant i integrant sempre els recursos humans, la cultura i les tecnologies de cada part. Treballarem junts com a empresa única, per subministrar els productes de valor afegit de Towa a pacients de tot el món", va dir Itsuro Yoshida, president de Towa Pharmaceutical durant l'anunci de l'acord.

L'operació s'emmarca en el pla estratègic d'Esteve que ja el 2018 anunciava la seva intenció de concentrar el negoci en productes propis i àrees de medicina especialitzada i la possibilitat d'iniciar un procés de desinversió de la divisió de genèrics: "No hi ha dubte que Towa és el soci ideal per desenvolupar tot el potencial de la divisió de genèrics d'Esteve. Al mateix temps, aquesta operació ens permetrà focalitzar-nos en el nostre core business i accelerar la transformació d'Esteve en una companyia farmacèutica global especialitzada i innovadora", deia el CEO d'Esteve, Staffan Schüberg.

L'anunci de desinversió va posar en alerta als prop de 600 treballadors que la farmacèutica tenia a la planta de Martorelles, on s'elaboren la major part dels medicaments genèrics de Pensa, els quals haurien mantingut els seus llocs de treball amb la nova propietària japonesa.

Fundada el 1951 i amb seu a Osaka, Towa compta amb una plantilla formada per 3.159 treballadors i un capital social de 4,717 milions de yens -39,5 milions d'euros-.

 

Edicions locals