Sergi Mingote, cap a Xile per coronar novament el volcà més alt del món

L'alpinista paretà manté la preparació per coronar aquest 2020 cinc cims més de vuitmils

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Sergi Mingote, cap a Xile per coronar novament el volcà més alt del món
Sergi Mingote, cap a Xile per coronar novament el volcà més alt del món | Sergi Mingote

Parets del Vallès

L'alpinista Sergi Mingote ha marxat aquesta setmana direcció cap a Xile per seguir amb la seva preparació del projecte 14x1000 Catalonian Projecte. El paretà tornarà a coronar el volcà més alt del món, l'Ojos del Salado que està situat a la serralada dels Andes. L'expedició està formada per dos membres de l'associació No Limits contra el càncer infantil, amb Juan José Cordo i Chemo Burruezo, i els alpinistes,  Carlos Garranzo, Jordi Gual y Pepe Pardo.

Mingote ja va coronar l'any passat, per aquestes mateixes dates, els 6.893 metres del volcà xilè, que és considerat el segon cim més alt de l'hemisferi sud, només superat pel mític Aconcagua. A banda de l'Ojos del Salado, l'expedició del paretà també té la intenció de coronar els cims del Copiapó (6.052 m) i la travessa de Tres Cruces (6.748 m) amb l'objectiu d'aclimatar el seu cos a les altes alçades.

La planificació del 2020 de Sergi Mingote és intentar fer cinc cims de vuitmils més enguany –ja suma set en dos anys-. El programa del paretà és coronar el cim de l'Annapurna a finals d'abril i enllaçar amb el Makalu. Després, el 15 de juny marxarà cap a l'últim cim que li queda del Pakistán, el Gasherbrum I i a la tardor farà dos més, el Cho Oyu i el Kangchenjunga. 

Edicions locals