Mar Juárez: "Vaig tirar de cor fins a la victòria final"

La montornesenca venç l'estatal dels 50 km marxa i apunta als Jocs Olímpics del 2020

Esports

Mar Juárez: "Vaig tirar de cor fins a la victòria final"
Mar Juárez: "Vaig tirar de cor fins a la victòria final" | Mar Juárez

Montornès del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

La montornesenca Mar Juárez, de l'Avinent Manresa, ha guanyat el Campionat d'Espanya de 50 km marxa, que va tenir lloc diumenge a Torrevella, Alacant. L'atleta va imposar-se a l'últim estatal de 50 km marxa perquè la pròxima edició es rebaixa la distància fins als 35 km marxa. "No ho havia previst, però quan faltaven 15 km em vaig veure bé i vaig tirar de cor fins a la victòria final", admet l'atleta.

Mar Juárez, nascuda a Mollet, va proclamar-se campiona estatal per primer cop amb un temps de 4 hores, 15 minuts i 46 segons, que suposa la tercera millor marca espanyola -segona catalana- i bat el seu millor registre en uns vuit minuts. "El meu entrenador, Valentí Massana, em va renyar però va acabar content. La idea era fer un test pel Campionat d'Espanya de 20 km de la marxa", reia Juárez, que està molt feliç de ser "l'última campiona d'Espanya dels 50 km marxa".

L'atleta, que fa sis anys que s'entrena al CAR de sant Cugat, ha estat preseleccionada per disputar el Campionat del Món per equips a Minsk, de Bielorússia, que tindrà lloc a principis del maig. "L'objectiu és fer un bon campionat del Món, però abans, al març, hi ha el Campionat d'Espanya de 20 km marxa. He d'intentar anar a totes", admet l'atleta.

El tercer objectiu de la temporada, i el més desitjat, són els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. "Per a mi anar-hi és un somni i és pel que treballo des que vaig començar en l'atletisme amb cinc anys i en la marxa, amb 15. Però per aconseguir ser-hi necessito fer un bon Campionat d'Espanya de 20 km i després fer-ho també bé a Minsk", augura l'atleta.

 

 

Edicions locals