La Generalitat preveu reordenar la rotonda del Decathlon abans de la tardor del 2021

També construirà una rotonda a l'entrada del polígon de Martorelles, tot plegat per un import d'uns 2 milions d'euros

Societat

La Generalitat preveu reordenar la rotonda del Decathlon abans de la tardor del 2021
La Generalitat preveu reordenar la rotonda del Decathlon abans de la tardor del 2021

La Generalitat ha presentat aquesta tarda el projecte de millora de l'accessibilitat i la mobilitat a la rotonda de La Vinyota (Mollet) i a l'entrada a Martorelles pel pont de l'Aiguabarreig. Es tracta d'una actuació que tindrà un cost d'uns 2 milions d'euros i que es preveu que estigui enllestida a la tardor del 2021.

Concretament, el director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores, s'ha reunit aquesta tarda amb els alcaldes de Mollet (Josep Monràs) i de Martorelles (Marc Candela), així com amb altres representants dels dos governs baixvallesans.

En aquesta trobada, Flores ha explicat que la intenció amb la rotonda molletana, a tocar del Decathlon, és "intentar que menys cotxes hi passin, construint carrils directes que evitin el pas pel mig de la rotonda i que buidaran i eliminaran la congestió que s'està patint actualment".

En aquest sentit, ha puntualitzat que, per exemple, "quan surtis de la C-17, podràs entrar a Mollet sense passar per dins de la rotonda". D'altra banda, hi haurà dos carrils d'entrada a la rotonda venint de Mollet. I, "venint de Martorelles, si vols anar a la C-17, no hauràs d'entrar a la rotonda, sinó que hi haurà un carril d'accés directe".

D'aquesta manera, actuant sobre tots els braços de la rotonda es pretén "guanyar flexibilitat en la mobilitat i que pugui produir-se més capacitat".

Projecte d'actuació a la rotonda de La Vinyota

L'altra actuació projectada

L'altra part d'aquest projecte serà la creació d'una rotonda a Martorelles, a l'entrada del polígon pel pont de l'Aiguabarreig. En aquest cas, s'executarà "una rotonda amb un ramal d'accés directe en direcció a Sant Fost, sense passar per dins, que endreçarà i millorarà l'accessibilitat de tot el polígon".

Intentar reduir la velocitat dels vehicles que hi arriben al polígon martorellenc és un dels objectius: "Vens d'un pont elevat amb una baixada que pot convidar algú a pensar que pot córrer. Però quan col·loques una rotonda, saps que no has de córrer, perquè tens aquest punt per cedir el pas", segons Flores.

D'altra banda, també permetrà "fer tots els moviments sense riscos", ha apuntat el director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat. D'aquesta manera, els vehicles que vagin pel carrer de la Carrerada en direcció a Mollet, tindran la possibilitat de girar a l'esquerra, cap a Sant Fost.

Projecte de creació d'una rotonda a l'entrada del polígon de Martorelles

 

Edicions locals