La molletana Carmen Suero presenta el seu primer llibre, 'El escalón'

L'acte serà dimarts a les 19.30 h a La Marineta

Cultura

La molletana Carmen Suero presenta el seu primer llibre, 'El escalón'
La molletana Carmen Suero presenta el seu primer llibre, 'El escalón'

Sergio Carrillo

La molletana Carmen Suero presentarà dimarts (19.30 h) el seu primer llibre, El escalón –publicat aquest 2020–, al Centre Cultural La Marineta.

Una dona que està a punt de fer els 40 anys es queda tancada fortuïtament a la seva habitació, sense poder-ne sortir. Durant aquelles hores, s'asseu a l'esglaó que separa el dormitori de la terrassa i comença a fer una revisió de la seva vida, reflexionant sobre sentiments, pors, aspectes del seu passat, de les seves relacions i de la seva pròpia identitat.

Després de tot, arriba a unes conclusions sorprenents que faran que canviï el rumb del seu futur en el moment que abandoni aquell esglaó. Un esglaó que, finalment, no és el que semblava ser.

Aquesta reconeguda crisi dels 40 és base de l'obra, "una edat en què ens replantegem si la vida que tenim és la que realment volem viure", apunta la molletana.

D'altra banda, Suero, qui és psicòloga, admet: "El llibre està impregnat de la meva investigació com a psicòloga". I també explica que fa molts anys que escriu i que quan ho fa entremescla "petites vivències personals i reals". Tanmateix, tot i que alguns passatges de la novel·la sorgeixen de situacions reals, tot plegat ho acaba presentant de manera ficcionada.

Sobre el seu estil a l'hora d'escriure, l'autora el defineix de "lleuger i profund". A més, Suero, qui sovint escriu poesia, assegura que El escalón té molt d'aquest "tinter poètic".

L'acte de presentació anirà a càrrec de l'escriptora i de l'editor del llibre, Alberto Trinidad –de l'editorial La Equilibrista–. La molletana espera que la sessió pugui servir per conversar tots plegats sobre la temàtica de l'obra. I en acabar, Suero signarà i dedicarà tots aquells llibres que es comprin, i l'acte clourà amb unes copes per als assistents.

Edicions locals