S'amplien els serveis dels busos exprés de Mollet i Parets

S'assoleix una freqüència mitjana de 20 minuts per expedició del bus de Mollet i de 30 minuts del servei de la Vall del Tenes

Societat

S'amplien els serveis dels busos exprés de Mollet i Parets
S'amplien els serveis dels busos exprés de Mollet i Parets

Els busos exprés del Vallès Oriental han ampliat els seus serveis des d'aquest dilluns, entre els quals hi ha el de Mollet (e21) i el de la Vall del Tenes (e7), així com dos serveis més de la comarca: Caldes de Montbui – Palau-solità i Plegamans – Barcelona (e9) i Sentmenat – Polinyà – Santa Perpètua de Mogoda – Barcelona (e10).

Pel que fa al bus que va de Mollet a Barcelona, s'han creat 12 expedicions noves per sentit, en els dies feiners de dilluns a divendres. D'aquesta manera, s'assoleix una freqüència mitjana de 20 minuts per expedició tant d’anada com de tornada.

Aquesta línia va transportar 685.617 viatgers l’any 2019, que suposa un increment del 4,64% respecte l’any anterior.

L'altra línia amb parada al Baix Vallès, l'e7 (Vall del Tenes) també ha incrementat les expedicions. Concretament s'han creat vuit noves expedicions des de Bigues i Riells, i dues d'anada que surten directament des de Parets (7.08 h i 7.28 h), així com onze noves expedicions de tornada des de Barcelona a la comarca. D’aquesta manera, es passa a tenir una freqüència mitjana de 30 minuts. Per altra banda, també es millora l’oferta dels caps de setmana i festius, amb tres noves expedicions tant d’anada (16.15 h, 17.15 h i 20.25 h) com de tornada (17.30 h, 19.40 h i 21.15 h).

Aquesta línia va transportar 296.111 viatgers l’any 2019, que suposa un increment del 13,58% respecte a l’any anterior. Es tracta de l'augment més alt dels quatre serveis de bus exprés del Vallès Oriental

Tot plegat s'ha presentat aquest dilluns a l'estació de busos de Caldes de Montbui, en un acte en el qual hi han assistit diversos representants polítics dels municipis pels quals passen els busos exprés, entre els quals l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, i la regidora de Mobilitat, Montserrat Folguera. El batlle paretà ha valorat molt positivament aquesta ampliació: "Era una mesura que estava trigant a arribar, sobretot perquè si s'estan posant limitacions a l'entrada i a l'accés a BCN als vehicles amb la zona de baixes emissions, cal reforçar el transport públic als municipis de l'entorn".

Seguer també ha apuntat que a les primeres hores del matí "es formaven llargues cues i fins i tot hi havia hagut gent que s'havia quedat sense l'opció de pujar a l'autobús exprés". També ha destacat que "de nit hi haurà un exprés que tornarà a les 23 h cada dia des de Sagrera", així com la creació de diverses expedicions al migdia, perquè "els estudiants i molta gent que treballa a Barcelona no tenien l'opció de tornar en autobús a aquelles hores".

D'altra banda, l'alcalde ha admés que aquest bus "dóna més servei a la zona centre de Parets, perquè la parada la tenim al camp de futbol (carrer Víctor Català), però hi ha un bon aparcament que no només utilitzen la gent de l'Eixample de Parets, sinó també molta gent de la Vall del Tenes".

L'acte ha estat encapçalat pel director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, el Conseller Delegat de Sagalés, Ramon Sagalés, i l'alcalde de Caldes, Isidre Pineda, i el representant de la Generalitat ha reiterat la importància d'aquest creixement dels serveis, perquè "anualment hi ha més de 5 milions d'usuaris".

Saldoni ha afegit: "Si tenim un mitjà de transport que sigui eficient i fiable, que sapiguem que surt a l'hora que diuen i arriba més o menys a l'hora que diuen, això ens comporta aquesta tranquil·litat de poder agafar l'autobús". I ha conclòs que els busos exprés de la comarca tenen "una fiabilitat molt bona".

Edicions locals