El TSJC rebaixa la protecció policial a les seus judicials en el marc del dispositiu Toga

Entre els jutjats on es redueix la presència de Mossos estan els de Granollers i Mollet

Política

ACN

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha rebaixat la protecció policial a seus judicials que fins ara s'establien en el marc del dispositiu Toga. Entre aquests es troben els de Granollers i Mollet del Vallès.

En un escrit, Barrientos manté la protecció policial "presencial i permanent" a la seu del TSJC i a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, però en canvi rebaixa aquesta presència a 22 jutjats catalans on, fins ara, la presència d'agents també era permanent, i ara serà "dinàmica". La decisió arriba després d'un informe dels Mossos en el que comunica que en els últims dos mesos només s'ha produït un episodi de "baixa rellevància" en les seus judicials, i que no identifica "riscos futurs".
 
Davant d'aquest informe, Barrientos ha decidit "adequar la intensitat" del dispositiu Toga i rebaixar la presència policial a les seus judicials de Balaguer, Berga, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Martorell, Mollet del Vallès, Olot, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farnés, Solsona, Tarragona, Tortosa, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vic. Si fins ara la protecció policial era "presencial i permanent", ara passarà a ser "dinàmica durant tot el dia", complementada amb "una protecció estàtica a intervals i durant els diferent torns de matí, tarda i nit".

Edicions locals