CCOO, primera força sindical al Baix Vallès

L'organització ha aconseguit el 49% de delegats sindicals de les empreses a la comarca en el darrer procés electoral

Economia

CCOO, primera força sindical al Baix Vallès
CCOO, primera força sindical al Baix Vallès

Mollet del Vallès

CCOO s'ha convertit en la primera força sindical al Baix Vallès. Un cop tancat el procés d'eleccions sindicals, el sindicat que al Vallès Oriental lidera Gonzalo Plata, s'ha imposat amb 1.416 delegats a les empreses de la comarca, un nombre que representa el 49% del total de delegats sindicals, per davant de la UGT (1.073 delegats) i la USOC (141).

Plata valora aquests resultats i destaca la importància d'aquests resultats que "ens proporcionen més representativitat a l'hora de negociar els convenis col·lectius".

De fet, la vitalitat del sindicat a la comarca va a l'alça i, el 2019, creixien un 22% el nombre d'afiliats, fins arribar a les 9.031 persones. A més l'activitat també ha crescut i l'any passat es van rebre les consultes laborals de 2.083 persones, de les quals 214 no eren afiliades. Se'n van derivar al gabinet jurídic 1.538, de les quals 432 van acabar en expedients judicials. "El nostre és un sistema més garantista que el de qualsevol despatx d'advocats ja que les consultes, si són afiliats, són gratuïtes i si no ho són, les cobrem. No necessitem anar als jutjats per cobrar", assegura Plata, qui considera que això fa que, des de CCOO, es treballi més la negociació i la mediació en els conflictes.

Davant aquest increment d'activitat, el sindicat ha considerat necessari ampliar els serveis a la seva seu de Mollet, situada a la rambla Balmes número 10, per tenir més presència al Baix Vallès. En concret, si fins ara es feia atenció al públic dues tardes a la setmana, ara la seu romandrà oberta també dos matins a la setmana.

Totes aquestes dades les exposava el sindicat en una roda de premsa aquest dimarts, en què ha analitzat els objectius del col·lectiu. En aquest sentit, Plata opina que s'hauria de reforçar l'estratègia baixvallesana del Consell Econòmic i Social de Mollet –creat fa poc més d'un any– amb la inclusió d'altres agents com les patronals Pimec i la UEI. "Per tenir més fortalesa cal ampliar el radi d'actuació per així també sumar-nos a iniciatives més enllà del municipi com el Pacte Nacional per a la Indústria", diu Plata, qui també remarca la importància de fer una estratègia conjunta dels dos vallesos per no perdre pistonada com a motor econòmic i la de participar en la regió metropolitana.

Edicions locals