El Circuit vol ampliar els àmbits d'actuació més enllà de l'esport i el motor

El pla estratègic de l'equipament aposta per treballar amb la indústria de l'entreteniment

Economia

| Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit Barcelona-Catalunya pretén ampliar els àmbits amb què actualment treballa i apostar per sumar noves vies d'expansió de l'equipament centrades en àmbits com la transformació de la indústria del motor i la mobilitat i la indústria de l'entreteniment. 

Tot i que fa 30 anys el Circuit va néixer com un equipament merament esportiu i del motor, la seva evolució ha fet que s'hagi identificat també amb altres àmbits, com el turístic.

L'any passat, la consellera d'Empresa i Coneixement, M. Àngels Chacón, demanava l'elaboració d'un nou pla estratègic, que ja ha estat redactat per al període 2020-2026 i que està pendent del vistiplau i la priorització d'objectius per part del Consell d'Administració del Circuit.

Així, als àmbits esportius, del motor i turístic, el pla sumaria noves vies en coneixement i tecnologia relacionades amb la indústria de l'automoció i la mobilitat sostenible i la indústria de l'entreteniment, un pla estratègic molt lligat al Pla Director Urbanístic.

El director del Circuit, Joan Fontserè, considera que l’equipament esportiu ha d’estar preparat per acollir l’activitat econòmica que "a poc a poc va precipitant i sortint de Barcelona", afirma. “I també hem d'identificar oportunitats, complementar la funció del Circuit més enllà de les curses i donar valor afegit en l’àmbit de l’entreteniment”.

De fet, l’equipament té activitat en pista uns 300 dies a l’any, fet que implica diversos sectors: restauració i hoteleria, empreses auxiliars de manteniment i producció d’esdeveniments, entre d’altres.

Edicions locals