Rubén Díaz manté el repte de la Marató de Barcelona a l'octubre

L'esportista, amb paràlisi cerebral i en cadira de rodes, farà la cursa amb el seu fisioterapeuta, Xavi Zamora, del Triatló Sant Gervasi

Esports

Rubén Díaz manté el repte de la Marató de Barcelona a l'octubre
Rubén Díaz manté el repte de la Marató de Barcelona a l'octubre

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Rubén Díaz, amb paràlisi cerebral, manté el repte de completar la Marató de Barcelona en cadira de rodes, tot i l'ajornament pel 25 d'octubre de la prova barcelonina pel coronavirus. Díaz, de 20 anys i veí de Santa Perpètua de Mogoda, s'està preparant amb el seu fisioterapeuta, Xavier Zamora, que és atleta del Triatló Sant Gervasi de Mollet.

Zamora havia estat el seu fisioterapeuta quan Díaz era petit i des de fa prop d'un any va tornar a ser-ho. Fruit d'aquesta relació, Díaz fa mig any que s'entrena amb l'atleta del Sant Gervasi per completar el repte. "L'objectiu és fer esport, moure'm i que vegi la gent que tot i anar en cadira de rodes pots fer moltes coses", adverteix Díaz, que ja fa unes setmanes va completar la Mitja Marató de Barcelona, al costat de Zamora: "va ser una experiència molt bona i molt nova, tenia molts nervis però ja havíem fet distàncies més llargues i va sortir tot molt bé".

Per a Zamora, completar la mitja al costat de Díaz, va ser una experiència única. "Va ser com fer un Ironman, pell de gallina fent la cursa al costat d'en Rubén i veient com se superava".

Díaz amb Zamora, que faria la cursa al costat d'ell, van rebre la suspensió de la marató barcelonina com un nou repte per seguir entrenant-se per arribar encara en millors condicions de cara el 25 d'octubre.

 

 

Edicions locals