Mollet tanca els equipaments municipals i suspèn les activitats durant 15 dies pel coronavirus

El mercat dels dimarts quedarà suspès els dies 17, 24 i 31 de març

Societat

Després de la reunió de la comissió de seguiment del coronavirus d’avui, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, atenent les recomanacions del Departament de Salut, ha decidit suspendre durant 15 dies, de moment, totes aquelles activitats previstes, ja siguin en espais oberts o tancats.

Es tracta de mesures que l’Ajuntament entén que són del tot necessàries per garantir el benestar de la ciutadania, especialment d’aquells col·lectius més vulnerables.

El Comitè d’Emergències Municipals activa el Pla Municipal de Protecció Civil, després que avui la Generalitat hagi activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya en fase Emergència 1. Amb la voluntat de fer arribar una informació clara i nítida i poder resoldre totes les consultes ciutadanes respecte a les mesures municipals adoptades respecte al Coronavirus, s’ha decidit reforçar els canals de comunicació i informació habilitant nous canals específics adreçats a la ciutadania per tal que, al marge que estigui permanent informada per les xarxes socials municipals, també pugui adreçar-se a l’Ajuntament per a qualsevol tipus de consulta respecte les mesures específiques adoptades a Mollet pel Coronavirus:

- Telèfon de l’Oficina d’Atenció al Ciutadana (OAC) de dilluns a dijous de 9 a 18 h ininterrompudament i divendres de 8 a 15 h. 93 571 95 00

- WhatsApp 683 553 250

- Correu electrònic: [email protected]

- Canals d’informació municipals habituals (twitter: @ajmollet, Facebook: ajuntamentmollet, Instagram: @viumollet i el web municipal: https://www.molletvalles.cat/ ).

Per a qualsevol consulta sobre temes sanitaris cal trucar o informar-se pels canals oficials de la Generalitat de Catalunya. Per temes de consultes de salut al telèfon 061 (ara gratuït) o emergència mèdica 112.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, envia el seu suport als professionals sanitaris que estan actuant davant en aquesta emergència i ha volgut transmetre un missatge “de serenor i tranquil·litat” i que la ciutadania entengui “que aquest seguit de mesures es prenen principalment per evitar el contagi entre persones i el col·lapse del nostre sistema sanitari, i no tant per l’agressivitat d’aquesta malaltia, que no és tal, sinó per la contenció de la propagació”.

Des de l’Ajuntament també es demana a les diferents entitats de la ciutat i la ciutadania en general que actuïn amb màxima prudència i responsabilitat pel que fa a l’organització d’esdeveniments i trobades i que se segueixin les recomanacions de les autoritats sanitàries. L’Ajuntament aconsella que imperi el sentit comú i de responsabilitat personal.

Així mateix, el consistori molletà aconsella que en la mesura del possible s’evitin les reunions o activitats per tal de reduir al màxim els possibles riscos a la població més vulnerable.

De fet, des d’aquest 12 de març, la Generalitat ha decretat la suspensió o l’ajornament, de moment durant 15 dies, revisable segons l’evolució de la situació epidemiològica amb l’objectiu de minimitzar el contagi.de totes les activitats col·lectives que impliquin concentracions superiors a 1.000 persones. I si són concentracions menors, com a màxim es pot omplir un terç de l’aforament.

Seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya s’han pres un seguit de mesures concretes a Mollet del Vallès amb la voluntat de protegir als col·lectius més vulnerables i ajudar la contenció del virus, que detallem a continuació de moment durant 15 dies, sense descartar que es puguin prorrogar:

- El Mercat Municipal romandrà obert en el seu horari habitual.

- El Mercat Setmanal dels dimarts queda suspès els dies 17, 24 i 31 de març.

- Es tanquen tots els Casals d’Avis de la ciutat (Ateneu Gran, Casal Sant Jordi, Casal d’Avis de Can Pantiquet, Casal d’Avis de Lourdes, Centre de Serveis per a la Gent Gran d’ El Lledoner) El restaurant el Moll Petit situat dins del Centre de Serveis per a la Gent Gran de El Lledoner, i que té una funció social, continuarà donant servei, amb un aforament d’1/3 de la seva capacitat, segons decret de la Generalitat de Catalunya.

- L’Oficina d’Atenció Ciutadana farà atenció al públic de 8 a 15 hores de dilluns a divendres. Atenció telefònica de 9 a 18 h de dilluns a dijous i de 9 a 15 h els divendres.

- Els Centres Cívics, Culturals, el CIRD Joana Barcala romandran oberts com a punt d’informació ciutadana, tot i que se suspenen les activitats de pública concurrència (cursos i tallers, xerrades, programes municipals esportius...).

· El Centre Cívic de l’Era i El CIRD Barcala continuaran fent atenció de Serveis Socials.

· El Casal Obert i el programa de Patis Oberts es tancaran.

· El Servei Municipal del Punt de Trobada es mantindrà operatiu.

- El Complex Esportiu i de Salut de Ca n’Arimon, la resta d’instal·lacions esportives, la Biblioteca Municipal, Museu Municipal Joan Abelló romandran tancades.

- Seguint les indicacions de la Secretaria General de l’Esport i les Federacions Catalanes totes les competicions esportives s’anul·len i per aquest motiu tanquen tots els equipaments esportius.

- Les Escoles Bressol Municipals i l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet, s’afegeixen a les mesures presses pel Departament d’Ensenyament de tancament dels centres educatius a partir del divendres 13 de març.

I s’anul·len totes les activitats previstes fins al dia 24 de març en equipaments municipals i a l’espai públic.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Mollet del Vallès segueix fent una crida a la calma i demana a la ciutadania que segueixi les recomanacions i els consells bàsics de prevenció que es poden consultar en aquests enllaços:

Web municipal https://cutt.ly/BtaX0mc

Web del Servei Català de Salut http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/

Aquesta informació s’anirà actualitzant periòdicament. Demanem a la ciutadania comprensió, responsabilitat i col·laboració davant aquestes mesures.

Edicions locals