L'Hospital de Mollet es prepara per a un increment de pacients contagiats

Els responsables del centre asseguren que la situació és "tranquil·la" malgrat que hi ha professionals en quarantena

Societat

L'Hospital de Mollet es prepara per a un increment de pacients contagiats
L'Hospital de Mollet es prepara per a un increment de pacients contagiats | Arxiu

Laura Ortiz

"Ara per ara la situació a l’Hospital de Mollet és tranquil·la però hem d’estar preparats per a qualsevol situació". Aquesta és la consideració que fa la dra. Sabina Molina, directora assistencial de la Fundació Sanitària Mollet sobre l'estat actual del centre hospitalari.

Davant la previsió que el nombre de malalts s'incrementi en els propers dies i setmanes, l'Hospital ja està duent a terme plans específics per poder absorvir aquests pacients. "El més important és poder donar resposta a les necessitats sanitàries que representa aquesta situació excepcional per tal d’assegurar un ràpid diagnòstic i un maneig adequat", indica Molina. Així doncs, el principal criteri és sectoritzar les àrees d’atenció per a pacients amb infeccions respiratòries, prioritzar les cirurgies ambulatòries i urgents –amb la reorganització d'agendes– i potenciar l’atenció telemàtica sempre que sigui possible.

Les dificultats amb el personal també s'hauran de tenir en compte, ja que, ara per ara ja hi ha professionals sanitaris de Mollet que es troben en quarantena.

Protocol a seguir

Sobre el protocol que se segueix quan es detecta un cas positiu, Molina explica que, segons els criteris clínics i les circumstàncies de l’entorn sanitari i social, els professionals, "que ja fan ús ordinari de totes les mesures de prevenció necessàries", decideixen en primer lloc si el pacient és candidat a aïllament domiciliari. En cas que presenti símptomes greus o sigui una persona de risc el pacient seria hospitalitzat, mantenint l’aïllament i les mesures de seguretat necessàries per assegurar que no hi hagi contagi. L'ingrés o no de la persona, dependrà de les necessitats d’atenció salut que pugui presentar. En cas de pacients amb diagnòstic de coronavirus, és el SEM qui determina on ingressa cada pacient.

Tot i l'alerta per l'expansió del coronavirus, Molina assegura que les visites a Urgències de l'Hospital presenten xifres similars a cada any durant l'època de grip i que no han augmentat. "Que no hi hagi un increment podria ser degut a que s’està fent una bona comunicació i bon ús de l’atenció primària i que la ciutadania està seguint les indicacions que s’han comunicat des de Salut", opina.

Edicions locals