PIMEC alerta que és urgent la implementació de mesures econòmiques per minimitzar els efectes de la crisi del coronavirus sobre pimes i autònoms

La patronal demana coordinació i entesa entre les administracions

Economia

PIMEC alerta que l’impacte de la crisi del coronavirus sobre pimes i autònoms està sent greu, especialment en sectors com el comerç, el turisme, la cultura o els serveis a les persones o empreses. En aquest sentit i després de conèixer que les mesures econòmiques hauran d’esperar fins al Consell de Ministres del pròxim dimarts, PIMEC remarca que les decisions preses a temps són la clau perquè les conseqüències econòmiques no siguin dramàtiques.

 

  Segons informa PIMEC, després de la compareixença de diumenge a la tarda del president de la Generalitat, Quim Torra, en què va demanar que “només surtin al carrer els treballadors dels sectors d’alimentació, atenció i assistència sanitària”, PIMEC va rebre una allau de trucades d’empreses de diferents sectors desconcertades i confoses.

  Davant d'aquesta situació, PIMEC demana "absoluta coordinació entre les diferents administracions i evitar informacions contradictòries en aquests moments que ja són prou complicats per a la societat en general i per a les empreses en particular". També sol·licita als governs català i espanyol que faci efectives i implementi amb urgència les següents mesures que considera prioritàries:

  • Agilització dels tràmits administratius, especialment els laborals relacionats amb expedients de regulació temporals d’ocupació (ERTOs).
  • Definició i ampliació de les causes per ERTO per força major.
  • Suspensió immediata de les cotitzacions socials de pimes i autònoms
  • Ajornament del pagament de l’IVA i compensació dels deutes fiscals
  • Ampliació dels fons de contingència per donar liquiditat a pimes i autònoms i facilitat i agilitat en l’obtenció de crèdit.
  • Ajornament en els pagaments d’hipoteques i crèdits.
  • Supressió del coeficient de potència dels rebuts d’energia.
  • Pagament immediat de les factures pendents de les administracions públiques.

  Atenció i suport a pimes i autònoms

  Atesa la greu situació, PIMEC ha reforçat els seus serveis per atendre i donar suport permanent a totes les pimes i autònoms que ho necessitin. Durant el cap de setmana, els professionals de l’entitat ja han estat assessorant empreses en qüestions d’àmbit laboral, jurídic, fiscal i de finançament.

  Edicions locals