Ja es pot gaudir del Museu Abelló des de casa

Obre virtualment a través de Google Art Project

Cultura

El Museu Abelló i la Casa del Pintor restaran tancades les pròximes setmanes. Tanmateix, fins que no reobri les portes, es podrà visitar virtualment la col·lecció d'Abelló a través de Google Art Project, un projecte que pretén posar el patrimoni dels museus catalans a l'abast de tothom.

A través de la tecnologia de Google Street View, el visitant, des de qualsevol indret del món, pot fer una visita virtual pel Museu i per la Casa del Pintor, seleccionar i ubicar dins l’equipament les obres i peces més destacades i conèixer-ne la informació bàsica. A més, una trentena d’obres de Joan Abelló i de la col·lecció permanent estan disponibles com a gigafoto, que permet a l’usuari examinar fins als detalls més menuts, la textura i totes les complexitats.

Tot això és possible gràcies a la iniciativa Museus Catalans a Google Art Project, del Departament de Cultura de la Generalitat, per a la promoció internacional del patrimoni conservat als museus catalans i la seva posada en valor. Mitjançant aquest projecte, 12 museus catalans s’incorporen a aquesta plataforma que promou l’accés a l’art a través de Google.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu Episcopal de Vic i la Fundació Rafael Masó, ja en formaven part de la iniciativa, i ara s'hi han afegit els següents dotze museus: Museu Abelló (Mollet del Vallès), Biblioteca-Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú), Fundació Pau Casals (El Vendrell), Museu Cau Ferrat (Sitges), Museu d’Art Jaume Morera (Lleida), Museu d’Art Modern (Tarragona), Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa), Museu Maricel (Sitges), Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu Romàntic (Sitges), Nat-Museu de Ciències Naturals (Barcelona) i Palau Maricel (Sitges).

En aquesta primera fase del projecte s’han incorporat 1.221 obres, 165 gigafotos, 18 exposicions virtuals i 10 visites virtuals amb tecnologia trekker.

Google Art Project és un projecte de col·laboració entre la companyia i algunes de les institucions més importants del món per donar a conèixer als usuaris les obres d’art més representatives de forma molt detallada. El seu objectiu és disposar de continguts per oferir un millor accés a l’art a través d’internet i que els usuaris puguin descobrir i contemplar obres d’arreu del món. Actualment, en formen part 775 institucions culturals, que han pujat a internet més de 250.000 imatges de més de 13.000 artistes.

Edicions locals