La Policia Municipal sanciona els que se salten les mesures del decret d'alarma

Les sancions s'apliquen a establiments i persones

Societat

La Policia Municipal de Mollet del Vallès ha començat a imposar les primeres sancions a establiments i per saltar-se les mesures decretades pel govern per fer front a l’expansió del coronavirus. La Policia Municipal també actuarà sobre aquelles persones que se saltin les mesures decretades i trenquin o saltin els precintes que s’han col·locat en diferents espais oberts de la ciutat.

Des d'aquest diumenge, les forces i cossos de seguretat de l'Estat, les policies municipals i els Mossos d'Esquadra, ja han començat a imposar sancions a establiments que obrin sense estar autoritzats per fer-ho i a tot aquells que es saltin les mesures establertes, com ara trencar o saltar precintes, fer pràctiques esportives a l’aire lliure o sortir al carrer sense una causa justificada.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Mollet segueix demanant la col·laboració ciutadana i que la gent segueixi les recomanacions quedant-se a casa i que només surti en els casos permesos pel decret establert pel govern espanyol.

Així, l’Ajuntament demana calma, sentit comú i agraeix la col·laboració ciutadana, ja que només entre tots i totes podrem frenar la propagació del virus. #EmQuedoAcasa #YomeQuedoenCasa

D'altra banda, el Comitè d’Emergències Municipals presidit per l’alcalde Josep Monràs s’ha reunit de nou avui per fer un repàs de les mesures adoptades per fer front al coronavirus i seguir coordinant les tasques per complir amb el decret d’estat d’alarma declarat pel Govern espanyol a tot el país.

En especial s'ha fet un seguiment dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mollet del Vallès que estan treballant en coordinació amb la Generalitat de Catalunya per assegurar el suport a les famílies més vulnerables de la ciutat i també es coordinen amb el Banc dels Aliments i les entitats que el gestionen, com són la Creu Roja i Càritas, per garantir-los aliments i les necessitats més urgents.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès recorda que:

- El servei d’atenció domiciliària continua actiu i s'ha reforçat l'atenció telefònica per fer seguiments dels casos.

- S'ha ampliat el seguiment per a les persones usuàries dels Centres de Dia de Gent Gran, i a les persones usuàries i treballadores del IMSD que són persones de risc, en coordinació amb la Generalitat

- S'han reforçat els serveis d'atenció telefònica de l’Ajuntament i es poden fer tràmits online les 24 h del dia a través de la seu electrònica.

- Els espais públics com parcs, pistes esportives, parcs infantils i correcans estan tancats.

- S'ha demanat als centres d'ensenyament, que estan en contacte amb els alumnes per fer classe online, que enviïn missatges a l’alumnat perquè respectin l'aïllament i es quedin a casa.

- El Mercat Municipal està obert en l’horari habitual. La porta d'accés és la de la plaça Major. La resta només són portes de sortida.

Per a més informació: ​

- 061: en cas de símptomes​

- 012: informació general

- 112: per emergències

- Whatsapp (per escrit): 683 553 250

- Correu electrònic: ajuntament@molletvalles.cat

- Canals d’informació municipals habituals (twitter: @ajmollet, Facebook: ajuntamentmollet, Instagram: @viumollet i el web municipal: www.molletvalles.cat ).​

Edicions locals