La UGT tem un contagi als centres de treball d'Amazon per una contractació massiva de personal

El sindicat exigeix a l'empresa mesures més efectives per evitar contagis

Economia

La secció sindical de la UGT al Comitè d’Empresa d’Amazon denuncia que des que el Covid-19 es va convertir en una amenaça de contagi real, Amazon hauria augmentat la plantilla contractant treballadors i treballadores mitjançant Empreses Temporals de Treball (ETT), per fer front a l'augment "massiu" del seu volum de vendes. 

Davant les notícies d’un possible confinament, i segons informa UGT, la setmana passada l’empresa hauria augmentat la contractació massiva de personal a través d’ETT, "treballadors temporals que es desconeix si han estat en contacte amb persones afectades pel Covid-19 i estarien en període d’incubació del virus sense mostrar encara els símptomes, el que podria suposar un contagi als centres de treball d’Amazon", exposen.

Així mateix, des de la UGT denuncien que de totes les mesures proposades per la part social en matèria de prevenció de riscos davant el Coronavirus, només s’haurien pres les mesures d’eliminar les reunions informatives, eliminar el pas pels arcs de seguretat (zona d’aglomeració) i permetre entrada de mòbils per estar connectats amb l’exterior.

Vista la situació, des de la UGT exigeixen "mesures molt més efectives per a la prevenció eficaç de contagis i posar tots els mitjans necessaris per preservar la salut de tots els treballadors i treballadores".

Segons explica el sindicat, el passat dijous 12 de març es va confirmar un positiu per Covid-19 al centre de treball d’El Prat de Llobregat i es va posar en quarantena un nombre de treballadors que havien estat en contacte amb l’afectat.

Actualment 3.500 persones treballen als centres que Amazon té al Prat de Llobregat, a la Zona Franca i a Martorelles.

 

Edicions locals