Un 70% de les empreses del Vallès Oriental apliquen el teletreball

PIMEC a la comarca ha atès més de 300 trucades, la majoria relacionades amb els ERTO

Economia

| Aj. Parets

Des de PIMEC al Vallès Oriental afirmen que el paquet de mesures econòmiques aprovat per l'Estat dimarts ha estat “ben rebut”, però que encara se n’està “interpretant la lletra petita”. La delegació de les micro, petites i mitjanes empreses a la comarca ha atès més de 300 trucades, des de l’anunci de confinament del President del Govern divendres passat i la gran majoria de consultes han estat per demanar informació sobre els ERTO.

Tot i les mesures, el president de Pimec al Vallès Oriental, Daniel Boil, alertava dimarts la necessitat de liquiditat: “Creiem que més enllà dels crèdits, les empreses necessiten moratòries amb els pagaments. Un préstec és una solució molt temporal”, deia

Durant aquesta setmana més de 80 persones atenen el telèfon de consultes (936 061 500) que ha habilitat PIMEC per fer front a l'allau de trucades de les empreses. 

Teletreball en el 70% de les empreses

Pel que fa a la situació laboral d’aquests últims dies, el delegat de PIMEC al Vallès Oriental, Joan Carles Basi, explica que més del 70% de les empreses de la comarca han aplicat el teletreball, tant de manera total com parcial. En concret, al sector industrial moltes empreses treballen en serveis mínims, sobretot les que compten amb cadenes de producció. També n’hi ha bastants que només treballen mitja jornada, majoritàriament en torns de matins, per afavorir la conciliació.

Amb tot, segons assegura Basi: “a nivell industrial hi ha molta preocupació per la cancel·lació de comandes fetes”, una situació que s’estaria començant a donar en més d’una empresa. A més, tal com explica el delegat de PIMEC, tot i que aquestes empreses comptarien encara amb un cert estoc, “si la situació s’allarga més dels 15 dies previstos es trobaran amb problemes per poder seguir produint”, subratlla el delegat de PIMEC.

Certificat per desplaçaments

Una altra de les preocupacions per part de les empreses de territori és la mobilitat: “Hi ha molta inquietud pel que fa als desplaçaments professionals”, explica Basi. I és que segons alerta el delegat de PIMEC, tot i que no hi ha una obligatorietat de portar un certificat que acrediti el desplaçament a la feina, “ens consta alguna sanció de la Guàrdia Urbana en aquest sentit”, ha expressat. Per aquest motiu des de PIMEC fan una crida a les empreses perquè proporcionin aquest document als seus treballadors en actiu.

Mentre que l'altra cara de la moneda es dóna en el sector de la restauració, un dels més afectats per aquesta obligatorietat de tancament. Segons constata PIMEC, durant aquests dies d'aïllament s’hauria donat un augment d’establiments que es dediquen a fer menjar per repartir a domicili.

Edicions locals