Mar Juárez: "No parem d'entrenar a casa, tot i no poder sortir al carrer"

L'atleta montornesenca havia de disputar diumenge a Múrcia el Campionat d'Espanya de 20 km marxa

Esports

| Mar Juárez

Montornès del Vallès

L'atleta Mar Juárez havia de disputar diumenge el Campionat d'Espanya dels 20 km marxa a Múrcia, que evidentment s'ha ajornat pel coronavirus. Per a la montornesenca era una cita clau perquè s'hi jugava gran part de les opcions d'aconseguir el bitllet pel Campionat del Món, que posteriorment seria imprescindible pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. "Tenim ara dies d'impaciència i veure com queda tot", admet l'atleta.   
 

Juárez ha vist com el confinament pel coronavirus l'ha fet canviar el seu dia a dia, del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat al seu pis. L'atleta no atura el seu entrenament per intentar mantenir l'excel·lent forma amb la que s'hi presentava a Múrcia després d'haver guanyat feia tan sols unes setmanes el Campionat d'Espanya de 50 km marxa. "No parem d'entrenar, tot i no poder sortir al carrer. Fem el màxim possible, per exemple, jo utilitzo la corda de saltar per fer un escalfament i després treballo fent core amb gomes o pilotes, per fer força en la zona pèlvica, isquiotibials o tríceps, és a dir, la part inferior i superior del cos", explica Juárez. 

A banda d'això, per seguir preparant-se físicament fa altres exercicis, com ara pujar i baixar escales per pujar de pulsacions. "Primer amb els dos peus, després amb un i amb l'altre", indica l'atleta, que afegeix: "ens queden uns dies de lluita, tan física com mentalment. Hem de ser molt forts". 

 

Edicions locals