La Generalitat demana que només la població de risc truqui al 061

Salut ha llançat l'aplicació StopCovid19Cat per ajudar la ciutadania a detectar i comunicar des de casa el seu estat de salut

Societat

Els serveis sanitaris estan arribant al límit i el propers dies, Wentre tots, hem de contribuir a descongestionar el sistema de salut i evitar el col·lapse del servei d’atenció telefònica, deixant-lo lliure per a les persones que realment més ho necessiten, les més grans, que a més, una bona part no són usuàries de les noves tecnologies" demanen des de la Conselleria de Salut, que demana que només la població de risc truqui al 061.


Aquests dies, no sempre és possible trobar algú que contesti de forma ràpida si es truca al 061 perquè s’està produint un excés de trucades, moltes d’elles d’escàs risc i per ciutadans que fàcilment s’hi podrien adreçar a través de les aplicacions que tenen disponibles.

En aquest sentit, la Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya ha emès un comunicat on demana “descongestionar el número de telèfon 061, que és la porta d’entrada al Sistema de Salut Català, per tal de millorar la seva eficàcia en previsió de l’augment d’infectats pel COVID19 dels dies vinents”.

La Generalitat demana a tots aquells que no siguin població de risc, és a dir, excepte majors de 65 anys o persones amb patologies prèvies, que contactin a través d’altres canals.

Són diverses les aplicacions que permeten que cada persona pugui controlar el seu estat de salut sense sortir de casa, la qual cosa evita saltar-se el confinament i saturar els hospitals, els centres mèdics i el col·lapse del 061.
 
En concret, l’aplicació STOP COVID-19 CAT està disponible a IOS i Android.


També la població es pot adreçar a lamevasalut.gencat.cat/es.

A més, a través de les xarxes socials i la següent adreça es pot trobar informació actualitzada:

•    http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/
•    https://twitter.com/salutcat
•    https://www.facebook.com/salutcat/
•    https://www.instagram.com/salut_cat/

"Durant aquests dies complicats que venen per al nostre sistema de salut, cadascun de nosaltres hem d’actuar en la direcció que ens aconsellen els experts i ens faciliten les noves tecnologies, per ajudar als que més ho necessiten, els més grans, a poder accedir al 061 i al nostre sistema sanitari", conclou la Conselleria.

Edicions locals