Mollet, Montornès i la Llagosta reclamen a Torra un protocol clar per la gestió de les targetes moneder

Han estat tres dels quaranta ajuntaments catalans que han escrit al president de la Generalitat per mostrar-li aquesta preocupació

Política

L'objectiu és que tots els infants que tenien beca menjador continuïn tenint l'aliment assegurat
L'objectiu és que tots els infants que tenien beca menjador continuïn tenint l'aliment assegurat

Redacció / ACN

Els alcaldes de Mollet, Montornès i la Llagosta van enviar dissabte una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, per reclamar-li un protocol clar per repartir les targetes moneder que han de permetre que els infants de les famílies més vulnerables tinguin garantit el servei d’àpat o menjador com abans de la situació provocada per l’estat d’alarma.

En total van ser una quarantena de batlles de Catalunya els que van fer aquesta petició a Torra, entre els quals hi ha l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els alcaldes i alcaldesses de Badalona, Castelldefels, l'Hospitalet, Terrassa i Sabadell.

L'escrit lamenta que el protocol que han elaborat els departaments d'Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies per repartir aquestes targetes és "confús i caòtic". Concretament diu que aquest protocol "només ordena als ens públics receptors de les targetes que aquestes siguin repartides a les famílies beneficiàries, sense especificar en cap cas un protocol clar per al seu repartiment i sense posar a disposició ni dels consells comarcals ni dels ajuntaments mecanismes per facilitar aquesta tasca".

En aquest sentit, el text diu: "Els ajuntaments ens trobem desemparats per fer front a una situació de la qual no en tenim competències. Sentim que no tenim cap tipus de suport per part de la Generalitat".

Per tot plegat, l'alcalde la missiva clou reiterant "la total disponibilitat per articular totes les propostes que tinguem al nostre abast per garantir que els ajuts arribin a les famílies" i reclamant que "cal fer-ho de manera dialogada, acordada i coordinada, amb la responsabilitat que se li exigeix al Govern que encapçales per trobar la solució lògica a aquest problema".

"No és moment de partidismes ni batalles polítiques"

Qui ja ha respost a aquestes demandes municipalistes ha estat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, que ha demanat no fer un ús "partidista" de les targetes moneder proposades pel departament. "No és moment de partidismes, de batalles polítiques ni d'aixecar banderes", ha avisat en un vídeo a Twitter el conseller. Bargalló ha reconegut que és "difícil" fer arribar les prop de 140.000 targetes a tothom qui les necessiti però ha emplaçat els ajuntaments que "tinguin problemes" a adreçar-se al departament per trobar una solució. "Si algú en vol treure rèdit polític, no ens hi trobarà perquè no és el moment, és el moment d'ajudar", ha insistit.

Bargalló ha recordat que es pretén repartir unes 140.000 targetes menjador arreu del territori que tenen un valor de 6 milions d'euros. L'objectiu és que tots els infants que tenien beca menjador continuïn tenint l'aliment assegurat. Amb la targeta moneder es poden dirigir a qualsevol establiment i comprar menjar, i si la situació de confinament s'allarga, es pot reomplir la targeta.

Edicions locals