Junts per Mollet demana a l'Ajuntament que apliqui el pla de protecció civil per lliurar les targetes moneder

El partit considera que és competència del consistori fer arribar elements de mitigació a famílies vulnerables en cas de pandèmia

Junts per Mollet demana a l'Ajuntament que apliqui el pla de protecció civil per lliurar les targetes moneder
Junts per Mollet demana a l'Ajuntament que apliqui el pla de protecció civil per lliurar les targetes moneder

Junts per Mollet ha demanat a l'Ajuntament que apliqui el Pla de Protecció Civil (DUPROCIM) per fer el lliurament de les targetes moneder que ha posat a disposició la Generalitat i que han de permetre que els infants de les famílies més vulnerables tinguin garantit el servei d’àpat o menjador com abans de la situació provocada per l’estat d’alarma.

La petició arriba després que alguns ajuntaments enviessin dissabte una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, per reclamar-li un protocol clar per repartir aquestes targetes moneder.

La carta enviada per la Generalitat als ajuntaments a finals de la setmana passada amb el títol Instruccions relatives al lliurament de les targetes moneder als menors
beneficiaris de menjador gratuït, posava a disposició dels consistoris les targetes tot i que no aclaria la forma d'entrega a les famílies vulnerables.

En aquest sentit, i segons Junts per Mollet, "l'entrega l'han de fer els ajuntaments segons les seves pròpies capacitats. La Generalitat no pot definir un mateix procediment segons sigui un ajuntament de 50.000 habitants o un de 2.000", apunten.

Junts per Mollet assegura, doncs, que un cas com aquest estaria recollit al DUPROCIM, que marca les actuacions davant un cas de pandèmia. "En un cas d'emergència de protecció civil com és aquest l'autoritat a nivell local és l'alcalde", diuen.

Entre les tasques que determina l'operatiu municipal consta visar els elements vulnerables i demanar si tenen necessitats especials i valorar si és necessari per les característiques de la pandèmia fer arribar a la població sistemes de mitigació (per exemple les targetes).

Així doncs, Junts per Mollet considera que "posar-se amb contacte amb ells és obligació de l'ajuntament i repartir les targetes també segons el propi pla de protecció civil de l'ajuntament".

 

Edicions locals