Renfe redueix el servei de Rodalies per adaptar-se a la demanda

L'oferta serà d'un 66% en la majoria de línies com la R2 i la R3

Societat

| Arxiu

Rodalies de Catalunya ha registrat una caiguda de passatgers del 92,4% en les primeres hores d'aquest dimarts en comparació amb una jornada habitual a causa de l'estat d'alarma decretat pel Govern per evitar la propagació del coronavirus.

Per aquest motiu, segons ha informat Renfe, l'operador ferroviari adaptarà a partir del dimecres el seu servei ferroviari en les línies de Rodalies a la demanda existent i respectant que el nivell d'ocupació representi un terç de la capacitat màxima, per assegurar que es compleixin les distàncies entre viatgers recomanades per les autoritats sanitàries.

Així, de dilluns a divendres l'oferta serà del 66% en totes les línies, i els dissabtes i festius serà d'un 50% del servei habitual dels dissabtes. En les línies R7, RG1 i RT1 no es prestarà servei; en la R7 la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està tancada i la resta d'estacions estan servides per la R4; la RG1 comparteix recorregut amb trens de la R11 i R1, i els viatgers de la RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per a desplaçar-se entre Tarragona, Vila-seca i Reus (Tarragona).

 

Edicions locals