Jugadors de futbol amb comandaments a les mans

El CF Mollet UE i el CF Parets participen en una competició virtual de la Primera Catalana

Esports

Jordi Sola, del CF Mollet UE
Jordi Sola, del CF Mollet UE

El grup 1 de la Primera Catalana de futbol, amb CF Mollet UE i CF Parets, no s'ha aturat, tot i el confinament pel coronavirus. Els jugadors han canviat la pilota i les botes, per una televisió, un comandament i el FIFA 2020 de la PS4. Des de la casa de cadascú, la setmana passada es va disputar la primera edició del campionat virtual de futbol del grup 1 de la Primera Catalana. 

La idea del campionat va sorgir entre dos jugadors del Vic i un del Lloret, que ràpidament van crear un grup de Whatsapp amb un representant per equip del grup 1 de la Primera Catalana i, posteriorment, un perfil a Twitter, @1cat1 per informar de la competició. Cada club va escollir un representant. El CF Mollet UE va comptar amb Jordi Sola, que va utilitzar el Barça, i el CF Parets a Ivan Fajardo, el Reial Madrid. 

"Vaig participar per matar les hores i av ser molt divertit. No vaig guanyar cap partit, però tot i aixì estava molt ben organitzat. Jo al FIFA 2020 jugo quan vénen els amics però hi havia molt nivell a la resta de jugadors", admet el jugador del CF Mollet UE, Jordi Sola, que admet que s'ha creat un bon grup de Whatsapp entre jugadors: "ningú ha marxat del grup i això ens ha donat la possibilitat de conèixer a rivals fora del terreny de joc".

Pel que fa a Ivan Fajardo, del Parets, va aconseguir un meritori quart lloc després de perdre la final de consolació contra el Mataró, per 2 a 4. "Al Parets van fer un partit per decidir qui era el representant i vaig sortir jo", diu Fajardo, que remarca: "va estar genial el torneig i m'ho vaig passar molt bé. La idea la vam veure a les xarxes i va estar molt ben organitzat". 

De fet, els partits s'han retransmès per periodistes en un canal de Twitch i el guanyador de la primera edició, tot i no ser el més important, va ser el Lloret, que va imposar-se contra la Jonquera, per 3 a 1. Aquesta setmana, els organitzadors faran el campionat de grup 2 de la Primera Catalana però ja pensen a fer una segona edició del grup 1, amb més representants de cadascun dels equips. 

Edicions locals