Mollet en Comú proposa destinar les aportacions mensuals dels grups municipals a mesures socials per pal·liar la crisi

La formació demana la creació d'un grup de comunicació entre els portaveus municipals

Societat

Mollet en Comú ha proposat al govern municipal destinar l’aportació mensual de març i d’altres mesos, dels grups municipals, a pal·liar efectes de la crisi del coronavirus. La formació ha plantejat aportar aquests recursos a serveis socials, per ajudar les persones més vulnerables.

La formació ha fet aquesta proposta al govern municipal conjuntament amb la petició d'un paquet de mesures socials i econòmiques per fer front a la crisi sanitària del Covid-19. Entre elles, demana que es detallin els tributs que queden ajornats o es poden fraccionar, i per a quines persones; establir un pla de contenció d'ajuts a les famílies amb dificultats econòmiques; consensuar, amb posterioritat un pla de reactivació econòmica, destinant un percentatge del pressupost; prestar un servei d'àpats a domicili com a alternativa al menjador social i tenir coneixement i oferir suport a les persones sense sostre.

A banda, el grup municipal també demana la suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma; garantir recursos i suport a treballadores atenció domiciliària, establir xarxes de suport amb voluntaris coordinades per l'ajuntament; tenir coneixement de disponibilitat de llits i de la situació actual de material i personal dels centres sanitaris, així com reforçar el cos de policia i de protecció civil.

Col·laboració entre partits

Per últim, Mollet en Comú proposa crear un grup de comunicació entre els portaveus, durant aquesta crisi, "per estar permanentment informats, en un únic canal", diuen i així, poder ajudar a "ser altaveu de les informacions que es donen des de l’ajuntament, i arribar a més ciutadania".

La formació apel·la a la "unitat" durant aquest moment de crisi i considera que s'ha de "deixar de banda tota rivalitat partidista". Per aquest motiu considera que la creació d'aquest grup seria "molt positiu donada la situació, enfortint la unitat de tot el consistori davant aquest repte que se’ns presenta".

Amb tot, el grup municipal agraeix la comunicació que es dóna través de la 1a tinent d'alcalde i dóna les gràcies al conjunt dels treballadors i treballadores municipals per la seva tasca.

Edicions locals