Martín Parejo: 'Si vaig a Tòquio 2021, serà la meva última olimpíada'

L'atleta martorellesenc creu que l'ajornament és la decisió més "coherent" davant la situació global pel coronavirus

Esports

Martín Parejo, a casa
Martín Parejo, a casa

José Luis Rodríguez Beltrán

Martín Parejo, de Martorelles, treballava des de casa per participar en els seus tercers Jocs Paralímpics amb Tòquio 2020. L'ajornament de les olimpíades per la situació global del coronavirus no ha pillat per sorpresa al martorellesenc. "Ja feia dies que s'escoltaven rumors... des de diumenge era com un secret a veus. S'ha fet el més coherent en ajornar Tòquio 2020", explica Martín Parejo.

Després de Londres 2012 i Rio 2016, Parejo treballava confinat des de casa per participar en les seves tercers olimpiades amb Tòquio 2020. L'objectiu de l'atleta era intentar fer la marca mínima en el salt de llargada. 2Era molt complicat entrenar des de casa. En el meu cas, que volia fer la mínima en salt de llargada, no es pot entrenar el salt... puc intentar mantenir el meu estat físic però estava sent complicat", admet Parejo, que es mostra satisfet de l'ajornament: "no podia planificar la tornada perquè no se sabia quan tornaríem a competir amb normalitat. De fet ara mateix tampoc ho sabem. Jo tenia pendents campionats per fer la marca mínima, però tot s'ha ajornat sense data... caldrà esperar ara". 

Parejo ha pres part a les últimes dues olimpíades i per a ell anar a Tòquio, ja l'any 2021, suposaria el seu últim cicle olímpic. "Anar-hi seria la recompensa a tota la feina feta durant cinc anys. Si ja quatre anys és complicat, ja et pots imaginar com és de complicat aquest cicle olímpic de cinc anys", remarca el martorellesenc, que adverteix: "si vaig a Tòquio, aquests seran els meus últims Jocs Paralímpics. Ja va sent hora de deixar-ho... ja tinc 30 anys".  

Edicions locals