AsorCAD i QEV Technologies han transformat la seva producció per combatre el Covid-19

El Govern ha habilitat un portal per posar en contacte companyies que ofereixin capacitat de producció sanitària

Economia

Asorcad i QEV Technologies han transformat la seva producció per combatre el Covid-19
Asorcad i QEV Technologies han transformat la seva producció per combatre el Covid-19 | Imatge de 3DCovid19.tech, iniciativa en què col·labora la paretana Asorcad

Almenys un parell d'empreses baixvallesanes han decidit transformar la seva producció habitual per treballar en l'elaboració de productes i materials sanitaris que puguin ajudar a combatre el coronavirus.

És el cas de la paretana AsorCAD Engineering, que participa en el projecte 3DCovid19.tech. Es tracta d'una iniciativa sense ànims de lucre en què participen més de 200 d'empreses i emprenedors que poden oferir serveis d'impressió 3D, i que té per objectiu coordinar, a nivell nacional, la falta de material sanitari en els hospitals, com podrien ser vàlvules per a respiradors, mascaretes o viseres protectores.

Des del web de la iniciativa apunten que estan creant "una mega organització per actuar coordinats i distribuïts per tot el territori". També apunten que el projecte tira endavant amb fons propi i a partir de les donacions que rebin.

AsorCAD preveu fabricar uns 300 respiradors durant aquesta setmana, que es lliuraran a l'hospital Parc Taulí de Sabadell.

D'altra banda, la montmelonina QEV Technologies, especialitzada en mobilitat elèctrica, ha decidit aturar la seva activitat per donar suport a hospitals catalans davant la crisi causada pel Covid-19. Concretament, proporcionaran respiradors automàtics d'emergència fets amb la tecnologia 3D de la companyia, així com màscares protectores i viseres KN95 per al personal sanitari. De fet, les primeres mostres de viseres ja han estat lliurades a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

QEV també està contribuint amb la seva tecnologia 3D en fase de producció amb Resistència i Oxigen (CZFB), dues iniciatives que estan fabricant sistemes de ventilació mecànica necessaris per als pacients amb coronavirus.

Per últim, QEV Technologies també ha importat respiradors de la Xina amb la intenció de posar-los a disposició d'hospitals del país en els pròxims dies.

El CEO de l'empresa, Miguel Valldecabres, assegura que la missió i el deure de QEV és "utilitzar tot el nostre saber fer i esforç per contribuir al màxim en aquesta causa".

El Govern ha habilitat un portal per posar en contacte companyies que ofereixin capacitat de producció sanitària

En la línia del que estan fent Asorcat i QEV, la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, ha activat un punt de trobada empresarial per posar en contacte companyies que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció per crear noves iniciatives per combatre el Covid-19, en la línia de la impressió en 3D de respiradors. "Aquest portal connecta empreses, centres tecnològics i entitats que disposin de materials, capacitat de producció o de subministrament. Així, fem més fàcil que el teixit empresarial s’uneixi per col·laborar en la lluita contra el Covid-19”, ha apuntat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Les empreses interessades ho han de fer a través de l’adreça electrònica accio.gencat.cat/virtualdesk.

La consellera Budó ha insistit que a “Catalunya tenim un potent ecosistema d’empreses dedicades a la impressió 3D”. A les 118 empreses d’aquest sector “ja s’estan treballant diferents iniciatives per crear respiradors amb aquesta tecnologia”.

Edicions locals