Mar Juárez: 'Amb l'ajornament dels Jocs Olímpics tinc un any més per millorar'

L'atleta montornesenca aspirava a la seva primera olimpíada amb l'equip de marxa estatal

Esports

Mar Juárez, a casa
Mar Juárez, a casa

José Luis Rodríguez Beltrán

Mar Juárez, de Montornès, tenia serioses opcions de ser una de les marxadores seleccionades pel combinat espanyol per disputar els Jocs Olímpics de Tòquio el 2020. Enguany, estava en un excel·lent estat de forma després de guanyar el Campionat d'Espanya de 50 km marxa i ara se centrava per millorar en els 20 km marxa. 

L'ajornament de les olimpíades de Tòquio fins al 2021 ha trastocat els plans de Juárez com a la resta d'esportistes. Tot i que la montornesenca intenta veure el costat positiu, de tot plegat. "Per una banda tinc un cert confort perquè s'ha ajornat i no podíem entrenar en condicions per preparar res, però per una altra banda la temporada no sabem com queda, buida de competicions", admet l'atleta, que remarca: "potser ara tindré una mica més de temps per preparar-me millor per a la prova dels 20 km marxa de l'olimpíada". 

Mar Juárez, amb 26 anys,  fa atletisme des dels 5 i anar a uns Jocs Olímpics és el seu somni perquè "des que m'aixeco no penso en una altra cosa. Primer, és l'atletisme, i després família, amics... m'organitzo el dia amb la mentalitat d'entrenar encara més", explica Juárez, que sent que aquests dies no pot entrenar bé perquè no compta amb cap cinta de córrer "i això fa baixar l'estat de forma, però intento fer altres exercicis". 

Edicions locals