L'Hospital de Mollet facilita el comiat dels pacients molt greus de Covid-19 amb un familiar

El centre ha posat en marxa un servei per oferir suport emocional a malalts, familiars i professionals

Societat

Hospital de Mollet ha posat en marxa un projecte de suport emocional a malalts, famílies i professionals de la salut durant la crisi sanitària del coronavirus. El servei permet que en casos en els quals el pacient es troba en una situació de molta gravetat pugui rebre la visita d'un familiar per poder acomiadar-se.
 

"Quan el familiar arriba l’acollim, li expliquem la situació, l’intentem asserenar perquè està sent molt dur per tots i a la sortida l’esperem per rebre’l i acollir-lo després del què ha viscut", explica Sara Pons, responsable d’Atenció Espiritual de la Fundació Sanitària Mollet.

El projecte, que han posat en marxa els professionals d'Atenció Espiritual conjuntament amb Salut Mental de la Fundació Sanitària Mollet, també ofereix un servei de suport telefònic a les altres persones ingressades a l'hospital afectades de Covid-19, i que per motius de seguretat es troben aïllades, sense cap altre contacte que la del metge o professional de la salut que l'atén. Aquesta mateixa persona que truca al pacient també s'encarrega de trucar a les famílies per mantenir així, el fil de contacte entre el pacient i els seus familiars.

El projecte també ofereix un servei de suport emocional als professionals de la salut que treballen al centre hospitalari: "és una situació molt complexa que genera moltes emocions d’impotència de no poder treballar amb l’excel·lència i amb la humanitat amb la qual ens agradaria poder treballar", explica Pons tot alertant que "la sobrecàrrega és important, estem donant tots el màxim del màxim, però això inevitablement provoca patiment als professionals".

De fet, segons han manifestat a la xarxa, l'Hospital de Mollet té mancances de personal i fan una crida perquè metges i metgesses, infermers i infermeres, com també estudiants, enviïn el seu currículum. 

 

 

 

Edicions locals