El trànsit disminueix divendres un 75% respecte a les xifres registrades abans del confinament

Els Mossos d'Esquadra han desplegat 200 controls per evitar desplaçaments innecessaris

Societat

Control al peatge de la Roca, a l'AP-7
Control al peatge de la Roca, a l'AP-7 | Mossos d'Esquadra

El trànsit ha disminuït un 75% respecte a les xifres registrades abans del confinament a l'àrea metropolitana. A l'anell 1, d'entrada més sortida, i durant tot el divendres 27 de març de 0 h a 24 h, van circular un total de 242.774 vehicles, mentre que el divendres 6 de març en la mateixa franja horària, ho feien 963.988 vehicles.

El descens és menor si es compara amb divendres de la setmana passada. El 20 de març en la mateixa franja horària van circular 329.301 vehicles, el que suposa una reducció del trànsit del 26%. Mentre que el dia anterior, dijous 26 de març, en la mateixa franja horària van circular un 13% més de vehicles, 277.981.

Per tal d'evitar els desplaçaments innecessaris i  impedir que la gent se salti el confinament o vagi a les segones residències durant l'estat d'alarma, els Mossos d'Esquadra han desplegat aquest cap de setmana 200 punts de control per tot el territori català. Un miler d'agents s'encarreguen d'identificar i denunciar totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst. Les sancions oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros. Un d'aquests dispositius es troba al peatge de l'AP-7 a la Roca del Vallès.

Més de 16.800 actes

D'ençà que va començar l'estat d'alarma, els Mossos d'Esquadra ja han aixecat més de 16.800 actes arreu de Catalunya contra gent que s'ha saltat el confinament. Tan sols ahir, els agents del cos van interposar-ne 1.382, cosa que eleva el global a 16.820.

D'altra banda, aquest dijous els Mossos d'Esquadra van detenir deu persones més per infringir l'estat d'alarma i, entre d'altres, enfrontar-se als agents. Amb aquests arrestos, d'ençà que va entrar en vigor l'estat d'alarma pel coronavirus, els Mossos ja han fet 111 detinguts arreu de Catalunya.

 

Edicions locals