Arrenca la creació d'una novel·la col·laborativa per recaptar fons per als Col·legis d'Infermeres

Una de les impulsores és la molletana Iona Teresa Riera

Cultura, Societat

Arrenca la creació d'una novel·la col·laborativa per recaptar fons pels Col·legis d'Infermeres
Arrenca la creació d'una novel·la col·laborativa per recaptar fons pels Col·legis d'Infermeres

L'escriptora i poeta molletana Iona Teresa Riera –autora d'El cor negre dels ulls clars–, juntament amb els barcelonins Francesc Torres i Joan Olivas, han engegat la creació d'una novel·la col·laborativa amb la qual volen recaptar fons per als Col·legis d'Infermeres i Infermers d'arreu de Catalunya.

El projecte "sorgeix de l'avorriment", assegura la molletana Iona Teresa Riera, i també "de les ganes de fer alguna cosa especial davant les necessitats sanitàries". És a dir, que l'objectiu és doble: "Que ens ho passem molt bé; i si a sobre s'arriba a editar la novel·la, es donaran els fons als col·lectius sanitaris".

Per participar-hi, cal entrar al web zebraseuphoriazone.com i seguir els tres següents passos: llegir a l'apartat Blog els fragments de la novel·la que ja estan escrits; decidir com vols que continuï la història i escriure, per tant, la continuació dels textos ja publicats; i per últim enviar l'escrit mitjançant el formulari de contacte disponible al web.

D'esquerra a dreta: Francesc Torres, Iona Teresa Riera i Joan Olivas

Amb tot, Riera explica que hi haurà dues narratives diferents. Una al web, "on farem cribratge i només publicarem un text per dia"; i una altra al llibre imprès, on "s'han d'intentar incloure tots els textos rebuts".

Quan finalitzi el confinament, els tres impulsors buscaran editorials interessades en aquest projecte. La molletana assegura que no s'han plantejat en fer autoedició i que, malgrat que "tothom ens felicita pel projecte", diu, "dependrà de la qualitat dels textos que es pugui editar".

D'altra banda, tot i que no hi haurà cap remuneració ni per als impulsors de la iniciativa ni per als participants, sí que es muntarà un esdeveniment d'agraïment on seran convidades totes aquelles persones que hagin participat en la novel·la enviant els seus escrits.

Una zebra amb problemes existencials

Una zebra sense ratlles i amb quadres, a la recerca del seu focus, és la protagonista d'aquesta novel·la. El seu problema és existencial. En aquest sentit, la molletana Iona Teresa Riera afirma que, en aquestes setmanes de confinament i de crisi pel coronavirus, "estem vivint un moment emocionalment difícil, i poden sortir moltes coses introspectives de cadascú", en la línia de la cerca existencial de la zebra, qui no sabia per què havia nascut zebra si no tenia ratlles.

Edicions locals