Pimec titlla de 'poc responsable i improvisada' la mesura d'avançar el pagament de 15 dies de permís retribuït

La patronal alerta de la situació de fallida econòmica en què es trobaran moltes empreses

Economia

Pimec considera que l’obligació per part de les empreses d’avançar el pagament de 15 dies de permís retribuït recuperable és una mesura "improvisada i poc responsable". La patronal lamenta que amb aquest tipus de mesures, "mancades de seguretat jurídica i de nul·la sensibilitat empresarial, no ens en sortirem bé d’aquesta crisi i condicionarem de manera preocupant el nostre futur econòmic".

Segons Pimec, el fet que la mesura, s’hagués anunciat el dissabte a la tarda, "demostra la improvisació i impossibilita la capacitat de reacció i d’organització de les empreses". També, consideren de "poca sensibilitat empresarial" la decisió de què siguin els empresaris els que paguin els sous dels treballadors i no l’administració a través dels ERTO o altres mecanismes. Pimec creu que, dins de tot, "hagués estat millor decretar dues setmanes de vacances, ja que recuperar aquestes hores serà molt complicat per a moltes empreses".

La patronal alerta de la situació de fallida econòmica en què es trobaran moltes empreses, especialment aquelles que des que es va decretar l’estat d’alarma no han pogut facturar a causa de l’obligació de tancament dels seus centres de treball, "amb l’agreujant que ara hauran de pagar les pròximes dues setmanes sense facturar", afirmen.

Així mateix, la patronal demana que es contemplin possibles compensacions als autònoms i les pimes que "hauran d’avançar uns diners que ara no tenen, per dur a terme aquesta mesura imposada per Reial Decret sense tenir en compte les dificultats de caixa que estan patint des del passat 14 de març".

Edicions locals