El 54% de les proves de coronavirus fetes a Mollet han donat positiu

Fins al dia 29 de març s'han realitzat 391 PCR, de les quals 212 han estat positives

Societat

El 54% de les proves de coronavirus fetes a Mollet han donat positiu
El 54% de les proves de coronavirus fetes a Mollet han donat positiu

Mollet del Vallès

Un 54% de les proves diagnòstiques PCR realitzades a pacients de Mollet ha donat positiu en coronavirus. Segons les dades publicades pel Departament de Salut, des del 10 de març i fins al 29 març s'han realitzat 391 d'aquestes proves, de les quals 212 han estat positives i 179 negatives.

La PCR, sigles en anglès de 'Reacció en Cadena de la Polimerasa', és una prova de diagnòstic que permet detectar un fragment del material genètic d'un patogen. A la pandèmia de coronavirus, com en tantes altres crisis de salut pública relacionades amb malalties infeccioses, s'està utilitzant per determinar si una persona està infectada o no amb coronavirus. A aquesta eina s'estan sumant en els últims dies els test de diagnòstic ràpid, més senzills i ràpids.

En total, a les poblacions del Baix Vallès s'han dut a terme 854 PCR, de les quals 464 (54%) han estat positives i 392 (46%) negatives. El nombre de PCR realitzades ha anat en creixement al llarg dels dies. La jornada en què es van tenir més resultats va ser el passat 24 de març, quan es va tenir el resultat de 92 de les proves a possibles casos baixvallesans. D'aquestes, 62 van ser positives i 30 negatives.

 

Edicions locals