Júlia Marco deixa el grup de show del CP L'Aldea i se centra al CPA Mollet

La patinadora compagina la competició individual fent d'entrenadora al club del Riera Seca

Esports

Júlia Marco amb les seves pupil·les del CPA Mollet
Júlia Marco amb les seves pupil·les del CPA Mollet

La patinadora molletana Júlia Marco va decidir fa uns mesos posar punt final en la seva trajectòria en la modalitat de show petits amb el CP L'Aldea, que va ser l'entitat amb què va aconseguir l'or Mundial al Palau Sant Jordi, de Barcelona, al juliol. Marco se centra ara en la seva exitosa trajectòria individual en el patinatge artístic i vol potenciar la seva faceta d'entrenadora amb el grup de show petits del CPA Mollet. 

Marco va viure els dos darrers anys de pel·lícula amb el CP L'Aldea guanyant títols estatals, sent subcampiona d'Europa i, finalment, campiona dels World Roller Games. "Han estat dos anys molt intensos, entrenant cada dia, de dilluns a diumenge, entre el CPA Mollet i el CP L'Aldea, a més, tinc la meva feina de psicòloga... crec que ja havia arribat el moment de retirar-me en l'activitat del grup petit de shows", apunta Marco, que en la tardor del 2019 va penjar els patins amb l'entitat tarragonina. "Més de la meitat de l'equip ja es retirava, hi havia veteranes, i llavors el conjunt ja es desfeia. Creiem que amb l'or era la millor manera de fer-ho i jo, de fet, vaig ser de les últimes en comunicar-ho", recorda, emocionada Marco.

Als seus 25 anys, la patinadora se centra en la seva faceta en el patinatge artístic individual i continua sent entrenadora d'un grup de show petits del CPA Mollet, que es va crear ara fa quatre temporades. "El grup ha anat millorant de mica en mica, any rere any. Aquesta és la meva primera experiència com a monitora d'un equip de show petit, però ja hem aconseguit petites fites, com ara estar classificades cada any a la Copa Catalana", valora positivament la patinadora molletana, que confia en la millora de les seves pupil·les. 

Abans que passés l'afectació del coronavirus, Júlia Marco estava molt centrada en la seva temporada individual amb l'objectiu dels campionats barceloní, català i estatal i intentar ser seleccionada amb el combinat espanyol. Ara però, amb prou feines pot entrenar-se a casa. "El patinatge es perd molt ràpidament, podem intentar mantenir l'estat físic", indica la patinadora, que espera que hi hagi una solució per "salvar la temporada", adverteix Marco, que tot i ajornar-se tota la temporada, considera que "alguns campionats s'haurien de mantenir, en l'àmbit psicològic és massa important i no tenir un objectiu és complicat així que la federació hauria de crear algun campionat".   

Edicions locals