Els CDR de Mollet confeccionen mascaretes amb filtrina per augmentar la protecció

L'Hospital, el mercat i les residències de Mollet han rebut ja les primeres donacions

Societat

Els CDR de Mollet confeccionen mascaretes amb filtrina per augmentar la protecció
Els CDR de Mollet confeccionen mascaretes amb filtrina per augmentar la protecció | CDR Mollet

Fa un parell de setmanes que els CDR de Mollet no aturen les màquines de cosir per poder combatre el coronavirus amb les seves mascaretes solidàries. A diferència d'altres mascaretes més artesanals, les seves compten amb una particularitat, inclouen entre teles de cotó filtrina, un material que acostuma a fer-se servir com a filtre en aparells d'aire condicionat. L'objectiu, diuen, és fer-les més segures, tot i ser artesanals.

Abans de confeccionar-les van consultar al 112 per conèixer les particularitats de protecció que havia de tenir aquest material de seguretat. Fins i tot, van confeccionar un manual que també van fer arribar als professionals d'emergències: "Ens van dir que veien les nostres mascaretes de qualitat, però que no les podien homologar", explica el Rafa Molina, un dels coordinadors del projecte i membre del CDR Mollet.

Amb tot, segueixen un protocol de desinfecció del Departament de Salut: "Desinfectem les mascaretes 3 vegades", explica Molina. També estan pendents d'una anàlisi de qualitat per part de l'Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya.

Una trentena de col·laboradors

La iniciativa compta amb la col·laboració d'una trentena de persones, entre les quals hi ha cosidores, talladores i un grup reduït format per cinc persones que s'encarrega de la gestió. També disposen d'un altre grup de cosidores que fabrica mascaretes sense filtrina per poder produir-ne més quantitat.

Fins aquest dimarts, ja havien confeccionat gairebé 2.000 mascaretes i un miler d'aquestes les han repartit arreu de Mollet. "Les hem fet arribar a l'Hospital, a les residències de gent gran, als treballadors d'Urbaser, a les paradistes del mercat i a la seva clientela, fins i tot n'hem repartit a la Garriga", explica Molina. I és que assegura que quasi tota la seva producció ha estat per encàrrec. 

Tot i l'alta demanda, Molina afirma que els falta material i agraeix la col·laboració que estan rebent de la gent de Mollet, un suport que lamenta: "no hem rebut ni de l'Ajuntament ni de cap altre partit polític de la ciutat".

Edicions locals