La Cambra fa una crida a pimes i autònoms a demanar l'ajornament d'impostos per tenir liquiditat

Aquesta és "una de les poques eines" aprovades pel govern espanyol per garantir flux de caixa, segons la corporació

Economia

La Cambra fa una crida a pimes i autònoms a demanar l'ajornament d'impostos per tenir liquiditat
La Cambra fa una crida a pimes i autònoms a demanar l'ajornament d'impostos per tenir liquiditat

La Cambra de Comerç de Barcelona ha fet una crida a petites i mitjanes empreses i autònoms perquè demanin un ajornament dels impostos i utilitzin "una de les poques eines" aprovades pel govern espanyol per garantir una certa liquiditat els pròxims mesos, i que afectarà les declaracions del primer trimestre i les mensuals de febrer, març i abril.

En concret, la mesura estableix la concessió d'un ajornament de sis mesos del pagament del deute tributari de les declaracions o liquidacions presentades entre el 13 de març i el 30 de maig, així com un endarreriment dels deutes inferiors als 30.000 euros. Cal que el deutor tingués un volum d'operacions inferior als sis milions d'euros el 2019.

La mesura també és aplicable a les obligacions tributàries de les pimes i autònoms obligats a realitzar ingressos a compte, així com les derivades dels tributs que s'hagin de repercutir legalment. Per últim, també cobreix les corresponents obligacions tributàries referents al pagament fraccionat de l'impost de societats.

La Cambra disposa al seu web d'un apartat de consultes sobre el Covid-19 que pot ser d'utilitat per resoldre els dubtes actuals dels autònoms i les petites i mitjanes empreses.

Formació online

La Cambra també organitza aquests dies sessions formatives digitals per donar suport al teixit empresarial i fomentar la transformació digital i el coneixement de temes que poden ser d'interès, com les últimes mesures laborals aprovades per l'administració o l'evolució de la càrrega aèria a l'aeroport de Barcelona. Les jornades virtuals es desenvolupen des de dimecres fins aquest divendres, 3 d'abril, a través del web cambradigital.com.

Edicions locals