S'aixeca la prohibició per anar a collir als horts per a l'autoabastiment

S'haurà d'anar en solitari i si es cullen productes necessaris per a l'autoabastiment

Economia

FOTO: Ajuntament de Montornès
FOTO: Ajuntament de Montornès | Ajuntament de Montornès del Vallès

El comitè tècnic del Pla d’emergències PROCICAT per malalties emergents ha informat del canvi de criteri pel que fa a la prohibició d’anar a l’hort d’autoabastament per collir productes necessaris per a la subsistència.

Amb la nova interpretació, a partir d’ara es pot anar a l’hort a collir els productes necessaris per a l’autoabastament.

Des del Departament d’Interior es considerava que calia fixar un criteri que fes compatible la necessitat dels ciutadans d’anar a horts d’autoabastament amb les necessàries garanties de seguretat per a la salut d’aquestes persones.

Amb el nou criteri, a partir d’ara es pot anar a l’hort, si és fora del domicili habitual sempre que sigui un hort del que es cullen productes necessaris per l’autoabastament; si és un hort en què es tenen animals que s’han de cuidar, i si es tracta d’una activitat econòmica.

Atesa la prohibició de traslladar-se a segones residències, queden exclosos d’aquest criteri els horts que puguin haver en aquestes segones residències, als quals segueix estant prohibit anar-hi.

El comitè tècnic del PROCICATC insisteix que els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene i per tant, han de ser sempre individuals.

Edicions locals