Mor Arcadi Viñas, fundador de CDC a Mollet i creador del mètode Meca-Ràpid

El molletà va ser regidor de l'Ajuntament de Mollet i va rebre la distinció cívica Per Mollet

Societat

Viñas acompanyat de membres de la seva família
Viñas acompanyat de membres de la seva família | FOTO: Família Viñas

Mollet del Vallès

Arcadi Viñas i Quixalós, fundador de CDC a Mollet i exregidor de l'Ajuntament, va morir el passat 27 de març a l'edat de 85 anys. Viñas, fill del fundador de l'Acadèmia Viñas, va ser a més el creador del popular sistema meca-ràpid per aprendre mecanografia.

Nascut l'any 1934 a Mollet, Arcadi Viñas és un dels referents polítics de la transició a Mollet. El 1973 es va presentar, juntament amb Teresa Giralt i Juan Planellas, com a representant del terç familiar a l'Ajuntament molletà, on va ser regidor en una primera etapa fins al 1979. 

Membre fundador de Convergència Democràtica de Catalunya a Mollet, Viñas va ser elegit regidor en les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura, el 1979, i va formar part del consistori fins al 1987. En aquest període, entre 1980 i 1987, també va ser diputat de la Diputació de Barcelona.

En l'àmbit professional, Viñas va ser pèrit industrial a Can Fàbregas i després va ser mestre i director de l'Acadèmia Mollet, coneguda popularment com l'Acadèmia Viñas.

El molletà també va ser el creador del sistema d'aprenentage de la mecanografia Meca-Ràpid, nascut l'any 1979, que va arribar a tenir més de 200 escoles per tot l'Estat espanyol i que va tenir la seva primera seu a l'edifici de l'antiga Acadèmia Viñas, a la cantonada entre l'avinguda Jaume I i la rambla Fiveller.

lmplicat en la vida cultural i civica de Mollet des de jove, es va moure arreu de Catalunya per promocionar actes culturals, esportius i de lleure. Col·leccionista d'útils casolans en desús i gran divulgador de la causa catalana.

El 2002, l'Ajuntament li va reconèixer la seva dedicació a la ciutat amb l'atorgament de la distinció cívica Per Mollet.

 

Edicions locals