La Taula Vallès Oriental Avança es compromet a continuar els projectes comarcals de dinamització dels PAE

El Consell Comarcal ha iniciat un seguiment dels ERTO que es presenten a la comarca

Economia

La Taula Vallès Oriental Avança es compromet a continuar els projectes comarcals de dinamització dels PAE
La Taula Vallès Oriental Avança es compromet a continuar els projectes comarcals de dinamització dels PAE | TOVA

La Taula Vallès Oriental Avança (TVOA) s'ha compromès a continuar els projectes comarcals de dinamització dels PAE (polígons d'activitat econòmica) per donar resposta als efectes de la crisi sanitària en el teixit productiu i industrial de la comarca. El grup de treball del qual en formen part els representants tècnics dels ajuntaments i del Consell Comarcal i els agents socials i econòmics de la comarca, s'ha reunit aquesta setmana de forma telemàtica.

En aquesta trobada telemàtica el grup de treball va analitzar i valorar la situació actual a partir d'un recull de les mesures municipals que s'estan aprovant per mitigar els efectes de la crisi, i també dels ERTO que s'estan registrant, i es va prendre el compromís de fer un seguiment acurat dels dos elements.

En la línia del que es va acordar a l’Executiva de la TVOA, es va informar que des del Consell Comarcal s’estudiarà el replantejament dels projectes previstos, així com l’execució de mesures de reactivació econòmica a prendre i les possibles fonts de finançament necessàries per a poder-les impulsar.

Seguiment dels ERTO

D’altra banda, des del Consell Comarcal, concretament des de l’Observatori – Centre d’Estudis, es va anunciar que s’ha iniciat un seguiment dels expedients de regulació temporals d’ocupació que s’estan produint a la comarca. "A hores d’ara el Departament de Treball no facilita dades territorialitzades per comarques, fet que dificulta disposar d’informacions completes. S’està vetllant per obtenir el màxim d’informació a través de les patronals i sindicats", segons el Consell Comarcal.

Ara com ara es calcula que s’han produït, segons dades de Pimec, uns 300 ERTO, que afectarien aproximadament 6.000 treballadors.

Per part de Pimec i UEI es va assenyalar la preocupació en el teixit empresarial per la incertesa del moment i per l’adopció de mesures que, segons consideren, "ara com ara tenen un impacte molt petit". Per la seva banda, CCOO va explicar que estan fent el seguiment d'ERTO que es registren a la comarca i que des del primer dia s’ha obert una línia telefònica gratuïta d’assessorament a tots els treballadors i treballadores.

Durant la reunió, el grup PAE també va validar l'estructura i el contingut del primer informe trimestral de l'OPAE que es presentarà la setmana vinent. Segons van fer constar, a causa de l'emergència sanitària s'ha modificat el contingut inicialment previst i s'incorporarà una anàlisi de les mesures fiscals i econòmiques aprovades per part dels ajuntaments.

Edicions locals