Mor Andrés García Tamayo, mític entrenador de la Fliselina

Va ser tècnic de l'equip de futbol molletà durant més de dues dècades

Esports

Andrés García Tamayo, el primer de l'esquerra de la filera de dalt, en una foto de la Fliselina
Andrés García Tamayo, el primer de l'esquerra de la filera de dalt, en una foto de la Fliselina

Andrés García Tamayo, mític entrenador de l'equip de futbol de la UD Fliselina i veí de Mollet, va morir la setmana passada amb 77 anys a conseqüència d'una llarga malaltia, que havia empitjorat pel coronavirus. 

La Fliselina va fundar-se l'any 1971 per un grup de treballadors de l'empresa paretana -ara anomenada Freudenberg-, però que ràpidament van vincular-se amb Mollet en diversos camps de futbol. "Andrés García sempre va ser el nostre entrenador. Hi havia uns anys que potser estava cansat i marxava, però sempre tornava. Era un entrenador que podia haver dirigit qualsevol equip, tenia molts coneixements", admet el fundador de l'equip de futbol de la Fliselina i president durant el quart de Segle de la seva existència, José Alonso, que recorda com a García Tamayo li agradava que li anomenessin Amancio, com el mític jugador del Reial Madrid dels anys seixanta i setanta. 

La Fliselina de futbol va començar com un equip de fàbrica, que a mesura que van passar els anys va guanyar en notorietat, amb García Tamayo com a tècnic, i fins i tot va arribar a disputar la Primera Territorial. "Ell tenia una afició pel futbol terrible, molt bona. Sempre estava pendent en el torn de la feina per poder anar a dirigir els entrenaments", explica José Alonso, que explica que l'última vegada que el va veure va ser durant el sopar anual que feien a Mollet al desembre per "recordar l'empresa i l'equip de futbol".

La Fliselina va fusionar-se amb el CF Mollet l'any 1993 i Andrés García Tamayo s'hi va fer soci del club i en els darrers anys era un habitual als partits del CF Mollet UE al Camp Municipal del Germans Gonzalvo.

Edicions locals