El Consell Comarcal reclama un pla de reactivació econòmica per al Vallès Oriental

Els sindicats alerten que l’any vinent hi hagi un escenari de més atur i menys recursos

Economia

El Grup d’Ocupació de la Taula Vallès Oriental Avança es va reunir aquest dijous, presidit pel vicepresident i conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Jordi Manils, per analitzar la situació econòmica creada per la Covid-19, les actuacions que s’estan portant a terme i les previsions futures.

El conseller va destacar la necessitat de posar en marxa un Pla de reactivació econòmica del Vallès Oriental i que amb aquest objectiu el Consell Comarcal ja està buscant recursos i ja ha fet arribar una carta a la Diputació de Barcelona sol·licitant ajuts per poder desenvolupar aquest pla.
 
Els assistents a la reunió, una quinzena de professionals, van considerar que les línies d’acció establertes al Pla Estratègic encara són vigents, però que s’hauran de definir de noves en funció de la situació actual. En la propera executiva de la TVOA s’analitzarà el Pla i les actuacions urgents a desenvolupar.
 
Des del SOC es va informar que està elaborant instruccions sobre com readaptar els projectes i com es desenvolupen les convocatòries ja obertes. Mentre que des dels sindicats es va alertar de les previsions que l’any vinent hi hagi un escenari de més atur i menys recursos.
 
Per la part empresarial es va posar èmfasi en focalitzar actuacions i ajuts en les empreses, especialment en la petita i mitjana empresa i els autònoms, de cara a la possibilitat que necessitin incorporar gent un cop la situació de confinament finalitzi. En aquest sentit van defensar programes de subvencions a la contractació, per ajudar de manera immediata a les persones i a les empreses.
 
El grup d’Ocupació de la TVOA està format pels professionals d’Ocupació dels ajuntaments i del Consell Comarcal, els sindicats i les associacions empresarials i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Edicions locals