Inspecció de Treball demana a Grifols que prengui mesures per garantir la seguretat i la salut dels treballadors

El requeriment arriba després de les denúncies dels sidicats CGT i USOC

Economia

Inspecció de Treball dóna la raó als sindicats CGT i USOC, els quals van interposar a inicis d'abril una denúncia a l'empresa paretana Grifols per "posar en risc la salut de la plantilla" i "incomplir" les mesures de seguretat pel coronavirus decretades pel Govern. Inspecció de Treball va notificar aquest dijous a la CGT la resolució i requeriments que li ha fet a l'empresa.

Segons la CGT, Inspecció de Treball ha requerit a l'empresa Grifols que els EPIs han de ser individuals en virtut del RD 773/1997 i que durant el període de substitució haurà de prendre mesures necessàries per garantir la seguretat i la salut dels treballadors. Com va denunciar la Secció Sindical CGT d'Institut Grifols, alguns dels EPIs s'utilitzaven de forma col·lectiva, "un mono de feina per a càmeres de -10 °C el fem servir entre 15 i 20 persones", alertava el secretari general de la Secció Sindical CGT d'Institut Grifols, Juan Lozano.

Així mateix la Inspecció de Treball ha recordat a l'empresa l'obligació d'efectuar un seguiment de les mesures adoptades per garantir els dos metres de distància entre persones treballadores i totes les mesures preventives que hagi adoptat la companyia per prevenir contagis per coronavirus. Aquest requeriment s'efectua en resposta a una de les denúncies interposades pel sindicat, que acusava Grifols que "en moltes zones no es respectava la distància entre els treballadors".

Amb tot, la CGT considera que aquest requeriment és "una batalla guanyada, però ens queda molt camí per recórrer" i afegeix que cada dia seguirà fent "seguiment exhaustiu i treballant perquè l'empresa compleixi les mesures preventives i els protocols que garanteixin la seguretat i salut de les persones treballadores".

El succés que va fer acréixer les crítiques del sindicat va ser la mort d'un treballador, veí de Parets, per coronavirus. El 21 de març van saber del seu contagi i aleshores CGT va sol·licitar "que s'activessin els protocols de confinament per a tots els treballadors que hi havien estat en contacte". Tanmateix, segons van apuntar, això "no va succeir".

Grifols assegura que estan garantint la seguretat dels treballadors

Tot i les denúncies a Inspecció de Treball, des de Grifols asseguraven haver pres "totes les mesures necessàries per garantir la seguretat de l'equip humà". De fet, van afirmar que en la majoria dels casos, "aquestes mesures han anat més enllà de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i d'altres autoritats sanitàries".

 

Edicions locals